Connect with us

A fost lansată prima licitație de lucrări pentru Spitalul Regional de Urgență Iași

sru iasi - Moldova Invest

Iași

A fost lansată prima licitație de lucrări pentru Spitalul Regional de Urgență Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După aproximativ 10 ani de la alocarea primelor fonduri de către Comisia Europeană pentru construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași, autoritățile centrale au inițiat prima licitație de lucrări pentru acest proiect

SRU va fi amplasat în Moara de Vânt pe un teren de 12 hectare.

Prima etapă a proiectului se concentrează pe diverse intervenții, inclusiv organizarea de șantier, lucrări pregătitoare, terasamente, împrejmuire, excavare grosieră, lucrări de protejare a săpăturii, devierea utilităților și alte lucrări, sub rezerva aprobării autorității contractante.

Săpătura generală va avea o adâncime de 6-9 metri, iar pământul rezultat din săpături va fi transferat în apropierea municipiului Iași, pe o rază de maxim 30 km, de către antreprenor, operatori privați sau autorități publice locale. Depozitarea pământului se va face fără plata taxelor, dar cu obligația de a nivela terenul în locurile respective.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Adrian CÂCIU, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Valoarea contractului pentru această licitație este de 29 milioane lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 iulie. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar putea începe în toamna acestui an. Durata totală estimată pentru finalizarea investiției este de 4 ani (48 de luni), împărțită în două etape, respectiv etapa 1 pentru organizarea de șantier și excavație cu o durată de 4 luni și etapa 2 pentru construcții cu o durată de 3 ani și 8 luni.

Spitalul Regional de Urgență din Iași este cel mai avansat proiect dintre cele trei spitale regionale enumerate. Licitația lansată de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS) reprezintă prima licitație de acest fel la nivel național.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect în valoare de aproape 1.000.000 de euro pentru digitalizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava

Constructorul care va câștiga licitația va avea responsabilitatea amenajării unor construcții provizorii, inclusiv împrejmuire, panouri de identificare a investiției, cabine de pază, rampe pentru spălarea roților mașinilor, containere monobloc, puncte de prim-ajutor, platforme pentru depozitarea materialelor, containere pentru deșeuri, pichete PSI, rezervoare de apă, generatoare mobile și tablouri electrice.

O altă licitație urmează să fie lansată pentru contractarea unei firme care să acționeze atât ca diriginte de șantier, cât și ca supervizor al lucrărilor. Aceasta va asigura supravegherea execuției lucrărilor, aprobarea acestora, servicii de management de contract și consultanță referitoare la lucrări, echipamente medicale și non-medicale, sistem IT și mobilier. Valoarea estimată a acestui contract este de 44,8 milioane lei.

Se estimează că licitația pentru construirea propriu-zisă a complexului SRU va fi lansată în vara acestui an. Spitalul va gestiona peste 47.500 de internări continue și peste 100.000 de urgențe în primul an de funcționare. Cheltuielile operaționale vor depăși 70 de milioane de euro anual, iar numărul de angajați va fi de aproximativ 3.000.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Antibiotice Iaşi are în plan dublarea cifrei de afaceri până în 2030

După finalizarea construcției, SRU va prelua responsabilitățile actuale ale Spitalului “Sf. Spiridon” în ceea ce privește pacienții acuți și de urgență, precum și unele servicii ale altor spitale din zonă.

Finanțarea pentru construcția SRU este asigurată de Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții, iar lucrările principale ar putea începe cel mai devreme în 2024 și se estimează că vor fi finalizate până în 2028.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top