Connect with us

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași! Investiție totală de 162,5 milioane de lei

4B92CAFC 3C8D 43A1 9A74 963EE3B6E257 - Moldova Invest

Iași

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași! Investiție totală de 162,5 milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Luni, 1 iulie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru lucrările de reabilitare și refuncționalizare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”

Această investiție, în valoare totală de 162,5 milioane de lei, este implementată prin Programul Național „Școli Sigure și Sănătoase” al Guvernului României, care vizează consolidarea și reabilitarea imobilelor încadrate în categoria de risc seismic ridicat.

„Prin împuternicirea primarului Mihai Chirica, am semnat astăzi, în numele Municipiului Iași, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, cele două contracte de finanțare pentru reabilitarea și refuncționalizarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, în cadrul Programului de finanțare „Școli Sigure și Sănătoase”.

Valoarea totală a proiectului este de 162.561.321 lei, din care 149.084.925 lei pentru reabilitarea clădirii C1 (Liceu) și 13.476.396 lei pentru reabilitarea Corpului C2 (Cantină). Având în vedere importanța și preocuparea pe care o acordă Primăria Municipiului Iași acestui important obiectiv educațional, imediat ce a fost anunțată aprobarea finanțării celor două proiecte, a fost demarată și procedura de atribuire a execuției. Astfel, în acest moment, este emis și ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat administratorul public al Municipiului Iași, Ciprian Bostan.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a primit un împrumut de 35,4 milioane de euro pentru proiecte de modernizare

Lucrările de consolidare și refuncționalizare a imobilelor monument istoric din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” vor fi executate de SC Iasicon SA, firma care a câștigat licitația organizată de Primărie. Contractul vizează realizarea intervențiilor pentru consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea și creșterea performanței energetice a celor două clădiri. În plus, proiectul mai prevede construcția unei noi săli de sport, a unei creșe și a unei grădinițe.

Reamintim că, din cauza lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii, activitatea didactică de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” se desfășoară de doi ani într-o altă locație, situată tot în Copou. Pentru anul școlar 2024/2025, autoritățile locale au achiziționat mai multe containere modulare în care urmează să învețe, din luna septembrie, cei 740 de elevi ai liceului. Este vorba despre o construcție modulară care va include 33 de clase și laboratoare, alături de alte spații amenajate pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a actului educativ.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iaşi sărbătorește 1 milion de pasageri în doar şase luni din acest an


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top