Connect with us

9 milioane de lei din PNRR, alocați pentru modernizarea ambulatoriului Institutului Regional de Oncologie din Iași

institutul regional de oncologie - Moldova Invest

Iași

9 milioane de lei din PNRR, alocați pentru modernizarea ambulatoriului Institutului Regional de Oncologie din Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În cadrul Institutului Regional de Oncologie din Iași, spațiile destinate ambulatoriului vor suferi o renovare și modernizare finanțată prin surse obținute din Programul Național de Redresare și Reziliență

Investiția în acest proiect depășește suma de 9 milioane de lei.

Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași, a declarat în prezent că este necesară atât reabilitarea cât și dotarea corespunzătoare a ambulatoriului, având în vedere dubla importanță de a reduce rata mortalității și de a facilita accesul la servicii medicale de bază pentru pacienții cu afecțiuni oncologice:

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADIS Iași a organizat Forumul Regional „Dezvoltarea Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor în Regiunea Nord-Est – Provocări și Oportunități de Finanțare 2024”, în parteneriat cu CJ Iași

O nemulțumire a pacienților noștri și, nu în ultimul rând, a personalului medical este zona foarte aglomerată a ambulatorului, cabinetele care nu sunt suficiente pentru numărul de personal medical angajat. La Institutul Regional de Oncologie avem peste 100 de medici primari și specialiști, care consultă pacienți oncologi sau pacienți cu suspiciune de boală oncologică, și atunci trebuie să le asigurăm toate condițiile în ceea ce privește spațiul și dotarea. Institutul Regional de Oncologie deja are 12 ani de funcționare, spațiile actualului ambulator sunt supraaglomerate, echipamentele medicale deja dau semne de uzură”, a evidențiat Mirela Grosu.

Managerul proiectului, Liliana Adam, a menționat, de asemenea, că obiectivul acestui proiect constă în dezvoltarea unei distribuții echitabile și eficiente a serviciilor de îngrijire, atât în cadrul spitalului cât și în afara acestuia, acordând o atenție specială asistenței medicale primare, secundare și terțiare, cu orientare către nevoile individuale ale pacienților.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Angajați ai companiei Antibiotice au donat sânge în cea de-a 25-a ediție a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top