Connect with us

AUTOSTRADA A7: Iată cum vor arăta cele 3 NODURI RUTIERE care vor fi construite în județul IAȘI

autostrada 1 - Moldova Invest

Iași

AUTOSTRADA A7: Iată cum vor arăta cele 3 NODURI RUTIERE care vor fi construite în județul IAȘI

Licitația de execuție a lucrărilor pentru prima porțiune de autostradă care va fi construită în județul Iași, este în desfășurare cu termen de ofertare pe 15 septembrie

Valoarea estimată pentru construirea celor 28,1 km ajunge la maxim 2,6 miliarde lei (fără TVA), sectorul ieșean fiind cel de-al treilea lot scos la licitație din tronsonul Bacău – Pașcani, alături de Săucești – Trifești (30 km – 2,4 miliarde lei) și Trifești – Gherăești (19 km – 1,8 miliarde lei).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Iașul va beneficia de cea mai modernă Unitate Pediatrică de Primire Urgențe din țară! Investiție de 35 milioane de lei

Proiectanții (spaniolii de la Acciona) au stabilit trei noduri rutiere:

  1. Nodul rutier Mogoșești – Siret

Acest nod rutier este prevăzut la circa 10 km de la „intrarea” autostrăzii în județul Iași. Geometria este de tip „Trompetă”, cu raze ale bretelelor de 250 m, fiind asigurată o viteză de proiectare de 60Km/h cu descărcare în DJ208.

Trompeta descarcă traficul print-o bretea într-o intersecție giratorie la DJ208. Nodul este amplasat pe raza UAT Hălăucești”, se arată în proiectul tehnic al investiției.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Editia 2024 a Forumului Economic Regional Moldova va fi organizata la Vatra Dornei in colaborare cu CJ SUCEAVA

nod rutier 1 - Moldova Invest

          2. Nodul rutier: intersecția A7 – A8

Acest  nod rutier va fi amenajat pe raza a două unități administrativ-teritoriale (Pașcani și Stolniceni Prăjescu) și va fi unic în țară.

„Geometria este de tip turbion, cu raze ale bretelelor cuprinse între 400 m și 600 m. Particularitatea acestui nod constă în faptul că are menirea de a realiza conectarea între Autostrada Bacău-Pașcani cu Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași”, se precizează în documentație.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Danemarca anunță investiții de 6 milioane de Euro în reforme pentru Republica Moldova, în contextul inaugurării Ambasadei din Chișinău

nod rutier 2 - Moldova Invest

   3. Nodul rutier Pașcani

Nodul rutier de la Pașcani, punctul final al autostrăzii A7, eeste similar cu cel de la Mogoșești Siret: geometria este de tip „Trompetă”, cu raze ale bretelelor de 200 m – 500 m, fiind asigurată o viteză de proiectare de 60Km/h.

„Trompeta descarcă traficul print-o bretea într-o intersecție giratorie la DN28A”, potrivit proiectului tehnic.

nod rutier 3 - Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top