Connect with us

Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi? Anunțul făcut de Marcel Ciolacu!

ciolacu spital iasi - Moldova Invest

Iași

Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi? Anunțul făcut de Marcel Ciolacu!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi vor începe în luna aprilie.

“Am înţeles că pe 19 aprilie vor începe lucrările. Este primul spital regional din România, promis de 15 ani. Am să vin şi am să spun atunci mai detaliat dacă se blochează sau ce se blochează. Ce vă pot spune cu certitudine este că avem doi ani pentru finalizare”, a afirmat Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S-a semnat contractul de finanțare a lucrărilor de la Colegiul Pedagogic!

Contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj au fost semnate în urmă cu zece zile.

Termenul de derulare a contractului pentru SRU Iaşi este de 48 de luni, conform proiectului.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va fi desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt. Acesta va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi, nouă etaje, 850 de paturi şi 20 de săli de operaţie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Situație fără precedent în România. Prețul energiei s-a prăbușit, iar producătorul plătește clientul

Valoarea totală a proiectului SRU Iaşi este estimată la 668 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top