Connect with us

Mai mulți diplomați români acreditați la Cernăuți s-au întâlnit cu delegația „Inițiativei celor Trei Mări – Ucraina”

441875995 748057800836508 7492325110330410741 n - Moldova Invest

Iași

Mai mulți diplomați români acreditați la Cernăuți s-au întâlnit cu delegația „Inițiativei celor Trei Mări – Ucraina”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

La data de 15 mai 2024, echipa consulatului român din Cernăuți, condusă de consulul general Irina-Loredana Stănculescu, alături de colegii săi Nicolae Dan Constantin și Laurențiu Claudiu Ciocan, au primit în cadrul sediului lor o delegație importantă din partea organizației “Inițiativa celor Trei Mări – Ucraina” (I3M-UA).

Delegația a fost condusă de președintele său, Andriy Smorodin, și a inclus membri precum Ilya Koch, consulul onorific al Letoniei în mod online, Yevhen Sokol, rectorul Institutului Politehnic din Harkov, și Yevhen Shapran, directorul Asociației Inovațiilor în Infrastructura de Transport din Ucraina.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Locuințe sociale pentru vârstnici prin intermediul fondurilor europene, în satul Uricani

Conform unei postări pe Facebook făcute de Consulatul General, oaspeții au prezentat obiectivele și doleanțele lor cu privire la platforma I3M-UA, subliniind importanța armonizării acestora cu obiectivele de dezvoltare ale Ucrainei.

Șeful misiunii a exprimat recunoștința pentru vizita delegației și a salutat interesul manifestat de Ucraina față de I3M în calitate de stat asociat. A subliniat potențialul I3M în sprijinirea politicilor UE în legătură cu Ucraina și a urat succes delegației în implementarea proiectelor cu sprijinul partenerilor transfrontalieri, promovând cooperarea europeană în concordanță cu valorile și principiile fundamentale ale Uniunii Europene. Scopul “Inițiativei celor Trei Mări – Ucraina” este de a facilita aderarea Ucrainei la acest format de cooperare internațională.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 26 de milioane de lei pentru lucrările viitorului Spitalului Regional de Urgență Iași

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, condusă la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale Uniunii Europene situate între mările Adriatică, Baltică și Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia). Scopul inițiativei este de a spori convergența și coeziunea, în paralel cu reducerea decalajelor economice între diferitele zone și state membre ale UE, prin consolidarea interconectivității în domenii precum energie, transport și tehnologie digitală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADIS Iași a organizat Forumul Regional „Dezvoltarea Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor în Regiunea Nord-Est – Provocări și Oportunități de Finanțare 2024”, în parteneriat cu CJ Iași

Principiile fundamentale ale Inițiativei celor Trei Mări sunt promovarea dezvoltării economice, consolidarea coeziunii la nivel european și întărirea legăturilor transatlantice.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top