Connect with us

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași va fi consolidat cu fonduri de la Guvernul României

4B92CAFC 3C8D 43A1 9A74 963EE3B6E257 - Moldova Invest

Iași

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași va fi consolidat cu fonduri de la Guvernul României

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În urma demersurilor făcute de Primăria Municipiului Iași, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” va fi consolidat cu fonduri de la Guvernul României

Astăzi, 5 aprilie 2023, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat lista primelor 31 de unități de învățământ din România (14 licee, 15 școli și două grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I) care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase” pentru a fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Muzeul de la situl arheologic Cucuteni, REABILITAT după 40 de ani

Printre acestea se numără și Corp C1 Liceu și Corp C2 Cantină ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, pentru care municipalitatea ieșeană a trimis cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării.

Primăria Municipiului Iași a lansat deja licitația pentru consolidarea și reabilitarea Colegiului în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Prevederea financiară a licitației este mare, de 79.211.894,97 lei, cu TVA, adică 16,1 milioane de euro, iar ofertele companiilor interesate sunt așteptate până pe 3 mai 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul de reabilitarea și modernizarea Filarmonicii din Iași! Valoarea acestuia se ridică la 48 de milioane de lei

„Mulțumesc Guvernului României, domnului prim-ministru Nicolae Ciucă și domnului ministru Czeke Attila, că au înțeles situația Colegiului Pedagogic și necesitatea de a aloca fondurile necesare pentru a consolida şi reabilita această şcoală de prestigiu la nivel naţional!

Vocea elevilor, dascălilor și părinților s-a făcut auzită, iar demersurile municipalității au fost tratate cu celeritate și responsabilitate! Fac apel și pe această cale la companiile interesate să participe la licitația aflată în derulare și să se implice în acest proiect atât de important pentru învățământul ieșean! Prin dialog onest între toate părțile implicate, cu sprijin guvernamental și prin acțiuni concrete, vom reuși să redăm Colegiului Pedagogic normalitatea pe care o merită!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Forumul Economic Regional Moldova 2024 | "Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic: Moldova 2030"


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top