Connect with us

Contractul pentru reabilitarea Filarmonicii din Iași, evaluat la peste 60 de milioane lei, câștigat de o companie ieșeană

331427470 1229152724395787 9121161072695961635 n - Moldova Invest

Iași

Contractul pentru reabilitarea Filarmonicii din Iași, evaluat la peste 60 de milioane lei, câștigat de o companie ieșeană

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Firma Iasicon SA a câștigat contractul fără a atrage contestații. Compania va avea un termen de 19 luni pentru a consolida și restaura sediul Filarmonicii „Moldova”

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a declarat că, deși a fost o licitație cu o clauză suspensivă, la licitație s-au prezentat șase constructori de prestigiu din țară. El a confirmat că Iasicon SA este firma câștigătoare a contractului pentru consolidarea și restaurarea celor două clădiri ale Filarmonicii, fără a fi depuse contestații în urma acestei nominalizări.

Cele șase intenții de participare au fost înregistrate în cadrul licitației lansate de Consiliul Județean pe 1 Martie, procedura pornind de la o evaluare estimată de 60,14 milioane de lei. După atribuirea contractului, câștigătorul licitației va avea 19 luni pentru a finaliza lucrările.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 119 milioane de lei în infrastructura medicală ieșeană

Investiția vizează consolidarea și reabilitarea Tronsonului 2, precum și reabilitarea/reconstrucția Tronsonului 3A. Lucrările vor consta în consolidarea zonelor afectate, reparații ale construcției în zonele deteriorate, intervenții în spațiile refuncționalizate, reparații ale instalațiilor și refacerea finisajelor speciale afectate de degradare, conform studiilor de specialitate.

Anunțul licitației specifică că în cazul în care contractul de finanțare nu va fi semnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional și/sau Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Consiliul Județean își rezervă dreptul de a anula procedura de achiziție. Cu toate acestea, președintele CJ a subliniat că lucrările la clădirile de pe strada Cuza Vodă nr. 29 pot începe, pentru ca apoi apelul de proiecte deschis pentru POR de ADR Nord-Est în primăvara viitoare să permită decontarea sumelor investite.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Culturii finanțează revitalizarea Muzeului Arheologic Cucuteni din Iași

Proiectul de reabilitare și modernizare a Filarmonicii „Moldova” face parte din Acordul de Asociere între CJ și Primăria Municipiului Iași.

Înainte de aprobarea acordului în Consiliul Local, primarul Mihai Chirica a declarat că refacerea clădirilor Filarmonicii va avea un cost estimat între 13 și 16 milioane de euro, iar Municipalitatea dispune de fondurile necesare dintr-o linie de finanțare din Programul Operațional Regional dedicată conservării și promovării patrimoniului cultural, turistic și de cult, gestionată prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Moldova Invest îți recomandă și ...   36 milioane lei alocate construcției de locuințe pentru tineri în municipiul Vaslui

Cele două clădiri cunoscute de ieșeni ca fiind sediul Filarmonicii „Moldova” sunt deținute de Episcopia Romano-Catolică. Acestea au fost preluate de administrația județeană în decembrie 2018 printr-un contract de comodat valabil timp de 25 de ani, în schimbul restaurării lor. Prin urmare, până acum au mai rămas 20 de ani și două luni din acest termen.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top