Connect with us

Contractul pentru reabilitarea Filarmonicii din Iași, evaluat la peste 60 de milioane lei

331427470 1229152724395787 9121161072695961635 n - Moldova Invest

Iași

Contractul pentru reabilitarea Filarmonicii din Iași, evaluat la peste 60 de milioane lei

O companie din Iași a obținut contractul pentru reabilitarea Filarmonicii. Consiliul Județean (CJ) a emis raportul de procedură săptămâna trecută și, conform surselor din piață, câștigătoarea este Iasicon

CJ încă nu a făcut un anunț oficial în acest sens, așteptând termenul legal pentru eventuale contestații.

În prezent, oferta financiară a Iasicon nu este încă publică, însă CJ estimează valoarea contractului la peste 60 de milioane de lei. Licitația a atras un interes semnificativ din partea constructorilor: peste 30 de companii au participat în cadrul a șase asocieri care au depus oferte.

Dacă nu vor fi contestații, contractul poate fi semnat în curând.

Moldova Invest îți recomandă și ...   USV Iași a semnat la Ministerul Educației contractul de finanțare în valoare de 25 milioane euro pentru proiectul ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL – AGRITECH

Raportul de procedură și comunicările către companiile participante au fost emise pe 27 septembrie. După această dată, există un termen de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații. În absența acestora, CJ poate încheia contractul cu Iasicon.

Cu toate acestea, lucrările nu vor începe imediat, deoarece licitația este condiționată de accesarea unei finanțări europene de către CJ. Aceste fonduri sunt asigurate prin intermediul unui parteneriat cu Primăria Iași, care are alocate peste 80 de milioane de lei în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027.

Conform unui calendar orientativ publicat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), apelul de proiecte ar trebui să fie lansat în luna noiembrie 2023. Odată cu deschiderea apelului, Primăria și CJ pot depune proiectul, având în vedere că toate documentațiile tehnice necesare au fost deja pregătite.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Județean de Urgență Bacău va beneficia de echipamente medicale de ultimă generație

Organizarea licitației cu clauză suspensivă este o practică care reduce semnificativ durata de implementare a proiectului. Până în mai 2024, ar putea fi semnat contractul de finanțare UE, iar astfel, dacă și licitația pentru execuție va fi finalizată, lucrările de restaurare a clădirii Filarmonicii ar putea începe în prima jumătate a anului 2024.

La licitația de lucrări au mai participat Conest, Grup Construcții Est, asocierea Katar Conneg – Mădbeton, asocierea Audiotech Multimedia Group – Constructim și asocierea EURAS – Construcții Unu. Cei trei primi ofertanți enumerați au avut fiecare câte cinci subcontractanți, în timp ce Audiotec a avut patru, iar EURAS doi. Pe de altă parte, Iasicon a avut un terț susținător și nouă subcontractanți.

Moldova Invest îți recomandă și ...   1.463.700 lei pentru achiziționarea unui microbuz electric în comuna ieșeană Miroslava

În ceea ce privește licitația pentru reabilitarea clădirii Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu”, există o contestație în curs de soluționare la nivelul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), deci rezultatul final încă nu este clar. Indiferent de rezultat, această licitație se va finaliza în curând, permițând începerea lucrărilor la monumentul istoric în cursul anului viitor.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top