Connect with us

Copoul va fi reglementat urbanistic în mod separat. Proiectul este împărțit în două loturi: Copou Nord și Copou Sud

- Moldova Invest

Iași

Copoul va fi reglementat urbanistic în mod separat. Proiectul este împărțit în două loturi: Copou Nord și Copou Sud

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În cadrul procesului de actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) pentru Iași, zona Copou va fi reglementată urbanistic separat

Primăria a lansat o licitație în acest sens, iar singura ofertă depusă provine de la firma Arc Design, condusă de arhitectul ieșean Paul Filip Ciobănașu. Compania a semnat anterior alte șase contracte pentru actualizarea PUG-ului, în valoare totală de peste 7 milioane lei.

În cazul Copoului, valoarea achiziției este estimată la 4,9 milioane lei, împărțită în două loturi: Copou Nord și Copou Sud, notează Ziarul de Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primul zbor inaugurat de pe noul terminal T4

“Scopul specific al contractelor este de a reglementa urbanistic o viziune de dezvoltare și valorizare a zonelor”, se menționează în documentele de licitație, subliniindu-se faptul că Copoul este o zonă istorică protejată. Zona Copou Nord acoperă aproximativ 226 de hectare, din care 142 de hectare sunt ocupate de Grădina Botanică, Parcul Expoziției și fâșia plantată Gr. Ghica Vodă (aproximativ 106 hectare), baza legumicolă Iași (aproximativ 13 hectare) și zone cu destinații speciale (23 de hectare, inclusiv cazarma, Poliția etc.).

În ceea ce privește zona Copou Sud, se va reglementa urbanistic o suprafață totală de 88 de hectare, dintre care 14 hectare sunt ocupate de trei parcuri (Copou, Titu Maiorescu și grădina UAIC). În această zonă se găsesc și situri arheologice de categorie I înscrise pe lista monumentelor istorice, monumente de for public și case memoriale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Universitatea de Științele Vieții Iași: Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”

Pentru elaborarea documentației specifice zonei Copou, Arc Design a format o asociație cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, KXL Studio SRL și Cumulus Architecure SRL.

În primăvara acestui an, firma arhitectului ieșean a semnat și alte contracte în valoare de 1,6 milioane lei pentru elaborarea documentațiilor urbanistice pentru mai multe mănăstiri: Trei Ierarhi (967.000 lei), Galata (228.000 lei), Frumoasa (248.000 lei) și Cetățuia (208.000 lei).

De asemenea, alte aproape 5,5 milioane lei sunt alocate pentru două contracte de planuri urbanistice zonale pentru zonele Centru (4,4 milioane lei) și Sărărie (1,1 milioane lei). Documentațiile urbanistice pentru actualizarea PUG-ului ar trebui să fie finalizate cel târziu în a doua jumătate a anului viitor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Iași demarează reabilitarea Filarmonicii cu fonduri proprii. Valoarea totală a investiției, estimată la 80 de milioane de euro


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top