Connect with us

Costel ALEXE, președintele C.J. IAȘI: ”Iașul devine un pilon regional de dezvoltare”

395983662 699750238853349 95563941382860035 n - Moldova Invest

Iași

Costel ALEXE, președintele C.J. IAȘI: ”Iașul devine un pilon regional de dezvoltare”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și vicepreședinții Marius Sorin Dangă și Sorin Afloarei au prezentat miercuri raportul de activitate al celor trei ani din actualul mandat

IMG 20231025 WA0029 - Moldova Invest

Raportul de activitate a fost făcut public cu ocazia unei conferințe de presă. Costel Alexe a declarat cu această ocazie:

Pentru județul Iași, ultimii trei ani au însemnat începutul unui amplu proiect de transformare, prin care Iașul devine un pilon regional de dezvoltare. Tot ce facem pentru dezvoltarea Iașului este un efort de echipă, iar pe această cale, țin să le mulțumesc colegilor mei din conducere, colegilor din instituție și din subordonate, tuturor consilierilor județeni, Primăriei Municipiului Iași, tuturor primarilor din județ și partenerilor externi cu care am făcut echipă de fiecare dată când a fost nevoie, în interesul comunității noastre.’’

Moldova Invest îți recomandă și ...   Serbia va aproba proiectul JADAR, privind dezvoltarea celei mai mari mine de litiu din Europa

În prezent, administrația curentă a demarat cel mai extins proces de modernizare și extindere a Aeroportului Internațional Iași, un proiect evaluat la 90 de milioane de euro, dintre care 50 de milioane provin din fonduri europene. Acest proiect a atins un grad de implementare de 70%.

aeroport iasi - Moldova Invest

De asemenea, a fost finalizat cu succes proiectul de reabilitare a Spitalului de Copii “Sfânta Maria” Iași, o investiție în valoare de 133,8 milioane de lei. În paralel, lucrările la extinderea Unității de Primiri Urgențe, demarate în acest mandat, au atins un grad de realizare de 41%.

În ultimii trei ani, au fost modernizați aproape completă a celor peste 92 de kilometri de drum județean de pe Axa Rutieră Strategică Iași-Suceava. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deficitul bugetar în primele patru luni ale anului 2024 este dezastruos. Marcel Ciolacu anunță o nouă reformă fiscală

Sub actuala conducere a fost demarată construcția primelor parcuri industriale gestionate de către Consiliul Județean Iași. Iași Industrial Park de la Lețcani se află în prezent la un stadiu de realizare de 75%, iar parcurile industriale de la Pașcani și Holboca se află, de asemenea, în diverse faze de implementare.

Industrial de la Letcani - Moldova Invest

Domeniul cultural se află în centrul atenției conducerii CJ Iași. Clădirea Filarmonicii va fi reabilitată printr-un proiect din fonduri europene de 16 milioane de euro. Opera din Iași va avea un nou sediu pe un teren deja pus la dispoziție de administrație.

396118483 699750788853294 81301707411041112 n - Moldova Invest

În ultimii trei ani, am pus bazele unor proiecte ambițioase care au scopul de a transforma județul Iași într-un centru al progresului. Am investit în infrastructură, în educație și în sănătate, pentru a asigura un viitor mai bun pentru ieșeni și pentru generațiile următoare. Ne-am concentrat asupra dezvoltării economice și sociale. Am promovat cultura și tradițiile locale, făcându-le cunoscute în întreaga țară și în Europa. Dar toate aceste realizări nu au fost posibile doar prin voința și eforturile noastre, ci prin sprijinul întregii echipe de la Consiliul Județean, a tuturor angajaților care muncesc cu dedicare, a tuturor angajaților din subordonate, a partenerilor instituționali și bineînețeles, a ieșenilor, care ne-au acordat votul și sprijinul.’’, a afirmat președintele CJ, Costel Alexe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ieșenii vor putea zbura mai des către București, din toamnă

395925762 699750865519953 8641240418926036236 n - Moldova Invest

Raportul de activitate poate fi descărcat în format PDF de aici: Raport de activitate Costel ALEXE – 3 ani de mandat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top