Connect with us

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Mihai CHIRICA, Primarul Municipiului IAȘI

MIHAI CHIRICA 1 e1658155723767 - Moldova Invest

Iași

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Mihai CHIRICA, Primarul Municipiului IAȘI

 O analiză Moldova Invest: “Cât de bine realizați financiar sunt aleșii locali din regiunea MOLDOVA?”

Moldova Invest a analizat în permanență activitatea Parlamentarilor, Primarilor și a Președinților de Consilii Județene din regiunea Moldovei, dar oare cât de bogați sunt aleșii locali din județele Moldovei?!?

Vom afla împreună, din analiza declarațiilor de avere / declarațiilor de interese completate și depuse de către cei pe care i-am ales să ne reprezinte.

Pe baza declarațiilor de avere, Moldova Invest va realiza și un TOP al AVERILOR pe care le dețin CEI mai BOGAȚI ALEȘI din Regiunea MOLDOVEI!


PRIMARUL MUNICIPIULUI IAȘI: MIHAI CHIRICA

Mihai Chirica - Moldova Invest

 

Primarul municipiului Iași și-a făcut publicat recent declarația de avere și de interese pentru ultimul an. Deși se declară doar proprietar al unui apartament în Iași și a unor terenuri agricole, edilul locuiește într-o imensă vilă din Galata, proprietate care i-ar aparține soacrei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 15.893.321,89 lei pentru asfaltarea a 12 străzi din comuna Miroslava

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată de procurorii de DNA, pentru infracţiunile de complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. El ar mai fi cercetat și în alte dosare de corupție.

Edilul pare însă să-și fi pus averea în siguranță, pe numele copiilor și a altor membri ai familiei.

Nu sunt elucidate în declarația de avere nici alte proprietăți ale familiei, înstrăinate, dar cu anumite clauze, cum este cazul vilei din CUG, care a fost donată de câțiva ani fetelor din a doua căsnicie, unde edilul Chirica are drept de uz viager, un dezmembrământ al dreptului de proprietate, care-l face pe primar să se bucure după bunul plac de ea.

Primarul Iașiului a fost în centrul mai multor controverse, după dezvăluirile făcute de presa ieșeană. Anumite tranzacții imobiliare și trecerea unor bunuri deosebit de valoroase pe numele copiiilor au stârnit semne legitime de întrebare asupra lui.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile

Este vorba atât de cele două vile din Iași, cât și de o proprietate din Suceava, deținută de Eurodesign Consulting, ce aparține fratelui primarului.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese, publicată cu puțin timp înainte să fie trimis în judecată, Mihai Chirica deține un teren agricol de 1400 de metri pătrați în Bârnova, județul Iași, un alt teren agricol de 4200 de metri pătrați, în localitatea Neagra Sarului, județul Suceava dar și un teren intravilan de 836 de metri pătrați în municipiul Iași, achiziționat în 2019, trecut pe numele fiului său, Ștefan, care avea la acea vreme un an. Achiziția terenului a costat familia Chirica un sfert de milion de euro.

Oficial, familia Chirica are trei imobile în Iași: un apartament de 70 de metri pătrați, pe numele primarului, cumpărat în 2011 și un apartament de 72 de metri pătrați, pe numele soției și o casă de 136 de metri pătrați în municipiul Iași, trecută pe numele fiului minor, care are și terenul în valoare de 250 de mii de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna Miroslava va avea o nouă centrală fotovoltaică. Valoarea proiectului se ridică la 5.846.030,29 lei

Primarul Chirica are în conturi doar 20 de mii de lei și este dator cu 100 de mii de lei unei persoane fizice, de la care a împrumutat banii în 2014.

A obținut o îndemnizație de 164 268 de lei de la Primăria Iași iar soția, Cristina Chirica, 60 de mii de lei din salarii de la SC Lacta Han Neamț. Din chirii, familia Chirica a obținut 5 mii de euro.

Din declarația de avere lipsește, probabil, printr-o altă omisiune, alocația primită de fiul Ștefan Chirica, milionar la doar 5 ani.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top