Connect with us

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Petru MOVILĂ, administratorul public al IAȘULUI

PETRU MOVILA 1 - Moldova Invest

Iași

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Petru MOVILĂ, administratorul public al IAȘULUI

O analiză Moldova Invest: Cât de bine realizați financiar sunt aleșii locali din regiunea MOLDOVA?“

Moldova Invest a analizat în permanență activitatea Parlamentarilor, Primarilor și a Președinților de Consilii Județene din regiunea Moldovei, dar oare cât de bogați sunt aleșii locali din județele Moldovei?!?

Vom afla împreună, din analiza declarațiilor de avere / declarațiilor de interese completate și depuse de către cei pe care i-am ales să ne reprezinte.

Pe baza declarațiilor de avere, Moldova Invest va realiza și un TOP al AVERILOR pe care le dețin CEI mai BOGAȚI ALEȘI din Regiunea MOLDOVEI!


ADMINISTRATORUL PUBLIC AL IAȘULUI: PETRU MOVILĂ

Petru Movila - Moldova Invest

 

City managerul municipiului Iași, Petru Movilă, și-a actualizat declarația de avere și interese pentru ultimul an. Are un CV impresionant, care are legătură, de 30 de ani, cu viața politică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Elon Musk a anunțat realizarea primului implant cerebral de către startup-ul Neuralink 

Și-a început activitatea ca și consilier parlamentar, apoi a fost consilier județean, deputat patru mandate (2004-2020) și de un an este administratorul public al Iașiului, după ce a girat, ca președinte de organizație județeană, cu voturile consilierilor PMP din Consiliul Local Iași pentru a asigura majoritate actualei coaliții.

Averea lui a crescut exponențial și acum este milionar și unul dintre cei care au un cuvânt greu de spus în Primăria Iași.

Potrivit propriei declarații, Petru Movilă deține terenuri de milioane de lei în Iași și împrejurimi, trei case și un apartament.

În localitatea Dorobanț din județul Iași deține două bucăți de terenuri de 420 și 30 de metri pătrați, iar în municipiul Iași deține patru terenuri, două intravilan, de 2500 de metri și 280 de metri dar și două agricole, de 817 și 480 de metri pătrați, ultimul fiind pe numele soției.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Valoarea actualizată a parcului de agrement din zona lacului Ezăreni din comuna Miroslava este de aproximativ 6 milioane de euro

Familia Movilă are două case în municipiul Iași, de 55 și 120 de metri pătrați, o casă de 108 metri pătrați în Dorobanț și un apartament în municipiul Iași, de 75 de metri pătrați.

În ultima perioadă și-a achiziționat două autoturisme, un BMW X4, din 2017 și un Mithubishi din 2022. Are bijuterii de peste 28 de mii de euro și alte obiecte de valoare pe care le evaluează la peste 23 de mii de euro.

Recent și-a vândut cu 5 mii de euro o mașină mai veche. Are în conturi peste 39 de mii de euro și 145 de mii de lei.

În ceea ce privește datoriile, Movilă are de achitat 30  de mii de euro pentru o nouă achiziție, pentru care a semnat contract de vânzare –cumpărare.Totodată, a împrumutat pe cineva cu suma de 40 de mii de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR va scoate în ACEST AN la licitație contractul de lucrări pentru tronsonul Târgu Neamț - Iași - Ungheni al AUTOSTRĂZII UNIRII

Petru Movilă a realizat, raportat la perioada muncită ca city manager Iași 64 854 de lei. Soția, care este medic la Spitalul Clinic Sfântul Spiridon din Iași a câștigat 244 544 de lei de la unitatea medicală și 19 946 de lei de la Agenția Națională de Transplant Iași.

Petru Movilă a mai adus acasă venituri de 17500 de euro, dintr-un antecontract de vânzare cumpărare dar și 22 908  de lei, cuveniți prin legea 341/2004, care-i recompensează pe eroii martiri și pe urmașii celor care s-au implicat în revoltele de la Lupeni (1977), Brașov (1987) sau în Revoluția Română din 1989.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top