Connect with us

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Sorin NĂCUŢĂ, deputat PNL IAŞI

Iași

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Sorin NĂCUŢĂ, deputat PNL IAŞI

O analiză Moldova Invest: “Cât de bine realizați financiar sunt aleșii locali din regiunea MOLDOVA?“

Moldova Invest a analizat în permanență activitatea Parlamentarilor, Primarilor și a Președinților de Consilii Județene din regiunea Moldovei, dar oare cât de bogați sunt aleșii locali din județele Moldovei?!?

Vom afla împreună, din analiza declarațiilor de avere / declarațiilor de interese completate și depuse de către cei pe care i-am ales să ne reprezinte.

Pe baza declarațiilor de avere, Moldova Invest va realiza și un TOP al AVERILOR pe care le dețin CEI mai BOGAȚI ALEȘI din Regiunea MOLDOVEI!

DEPUTAT PNL DE IAŞI: SORIN NĂCUŢĂ

Deputatul PNL de Iaşi Sorin Năcuţă este unul dintre parlamentarii români care nu au o avere care să impresioneze.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Am reușit în doi ani consecutivi să susținem amendamentele pentru proiecte importante ale Județului Iași, atrăgând suplimentar 2,1 milioane de lei în 2023 și 3 milioane de lei pentru 2024”

Conform celei mai recente declaraţii de avere depuse, Sorin Năcuţă nu are terenuri în posesie, însă deţine în procent de 50% două apartamente. Unul în Paşcani, cumpărat în 1997, cu o suprafaţă de 48 de metri pătraţi, şi unul în Iaşi, cumpărat în anul 2000, în suprafaţă de 75 de metri pătraţi.

Deputatul de Iaşi a mai menţionat că deţine un autoturism Opel, an de fabricaţie 1998, iar în rest rubricile dedicate bijuteriilor sau obiectelor de artă cu valoare însumată de peste 5.000 de euro sau conturilor ori depozitelor bancare care depăşesc această sumă au rămas goale. Semn că parlamentarul ieşean nu deţine astfel de valori.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care sunt proiectele de autostrăzi ce vor începe în 2024? Vor fi demarate lucrările dificile pe tronsonul Sibiu - Pitești. Prima etapă de construcție a Autostrăzii Unirii

Sunt menţionate însă un credit şi două împrumuturi luate de la o persoană fizică. Creditul este la BRD şi a fost contractat în 2016, iar până în 2022 parlamentarul ar trebui să returneze 18.000 lei. Împruturile au fost făcute în 2019, respectiv 2020, şi trebuie returnate până în 2023, valoarea lor fiind de 1.000 euro, respectiv 30.000 euro.

nacuta credite - Moldova Invest

În ceea ce priveşte veniturile, Sorin Năcuţă şi-a declarat indemnizaţia de parlamentar, în cuantum de 131.412 lei, dar şi salariile soţiei, Mariana Năcuţă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile

Aceasta a încasat 59.510 lei de la Institutul Regional de Ocnologie Iaşi, şi 2.340 lei de la SC GESA PARCTIC SRL Paşcani. Şi fiica a încasat 439 de lei de la PF Năcuţă Diana Paşcani, pentru servicii sportive.

În plus, Sorin Năcuţă a beneficiat de returnarea sumei cheltuite în campania electorală din 2020, respectiv 133.800 lei.

În declaraţia de interese sunt menţionate calităţile deţinute în cadrul a două asociaţii, respectiv Ascendings Paşcani, şi Asociaţia Părinţilor Colegiul Unirea Paşcani, unde este preşedinte. Însă aceste calităţi nu i-au adus şi vreo încasare din punct de vedere financiar, valoarea beneficiilor fiind de 0 lei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top