Connect with us

Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României”

sorin nacuta - Moldova Invest

Iași

Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Deputatul PNL de Iași, Sorin Năcuță, a afirmat că miercuri, 22 noiembrie, Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), revizuit

„Astăzi, Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), revizuit, plan care include și capitolul REPowerEU pentru infrastructura energetică.

Alocarea PNRR este, în prezent, de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde euro sub formă de granturi) și acoperă 66 de reforme și 111 investiții.

nacuta com - Moldova Invest

Planul modificat al României pune un accent puternic pe tranziția verde, alocând 44,1% (față de 41% în planul inițial) din fondurile disponibile pentru măsuri care sprijină obiectivele climatice. Totodată, crește alocarea fondurilor pentru tranziția digitală a țării, de la 20,5%, la 21,8%.

Capitolul REPowerEU, în valoare de 1,4 miliarde euro, cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul energiei verzi.

PNRR -ul revizuit include modificările privind diminuarea alocării componentei de grant, 2,11 mld. euro, datorită creșterii economice din ultimii ani, ajustăriile generate de creșterea prețurilor la materiale de construcții și eliminarea plafonului de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii”, a comunicat deputatul ieșean Sorin Năcuță.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Transporturilor va APROBA studiul de fezabilitate pentru tronsonul Moțca-Lețcani-Ungheni, parte din A8


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top