Connect with us

Dorinel Umbrărescu pune la cale o tranzacție majoră la Iași

dorinel umbrarescu - Moldova Invest

Bacău

Dorinel Umbrărescu pune la cale o tranzacție majoră la Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Dorinel Umbrărescu pune la cale o tranzacție majoră la Iași, unde omul de afaceri își propune să cumpere una dintre cele mai cunoscute companii locale, Totalgaz Industrie SRL. Această tranzacție vine după ce firma a intrat în insolvență în 2020 și se confruntă cu datorii de peste 18 milioane de lei.

Totalgaz Industrie SRL, înființată în 1994 și deținută de afaceristul Ioan Pârău, activează în domeniul fabricării de echipamente și instalații pentru producția, transportul și distribuția gazelor naturale. Dorinel Umbrărescu a confirmat interesul pentru achiziția companiei, depunând deja o ofertă financiară pentru a participa la procedura de cesionare a creanțelor bugetare inițiată de ANAF.

Dorinel Umbrărescu pune la cale o tranzacție majoră la Iași. Intrarea în insolvență și motivele din spatele deciziei

Cum a ajuns Totalgaz Industrie SRL în dificultate financiară

Problemele firmei Totalgaz Industrie SRL au început în anul 2020, când patronul Ioan Pârău a solicitat intrarea în insolvență. Decizia a venit în urma unor contracte nefavorabile care au afectat stabilitatea financiară a companiei. În 2021, planul de reorganizare propus de administratorul judiciar KPMG Restructuring SPRL – Eurobusiness LRJ SPRL a fost aprobat de adunarea creditorilor. Tabelul definitiv al creanțelor a relevat datorii de 401.048.492 de lei (aproximativ 80 de milioane de euro), cu 144 de creditori înscriși la masa credală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Azerbaidjanul vrea să trimită 1 miliard de metri cubi de gaze anual către România, până în 2026

Printre creditorii semnificativi se numără chiar Ioan Pârău, cu o creanță de 126.516.726 de lei (25 de milioane de euro), și soția sa, Jănica Pârău, cu 104.817.923 de lei (aproape 20 de milioane de euro). Lista creditorilor include și instituții financiare precum Exim Bank SA, Libra Internet Bank SA, First Bank SA, CEC Bank SA, Credit Europe Bank SA și Banca Românească SA, care au de recuperat sume importante.

Procedura de cesionare a creanțelor

Cum va fi vândută compania și ce implică acest proces

ANAF a demarat recent procedura de cesionare a creanțelor bugetare ale Totalgaz Industrie SRL. Aceasta presupune vânzarea creanțelor către investitori interesați, care vor prelua datoriile firmei și vor putea continua activitatea economică. Dorinel Umbrărescu a confirmat că a depus o ofertă financiară pentru a participa la această procedură, arătându-se foarte interesat de achiziția companiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,06 mld. lei de la bănci într-o licitaţie de obligaţiuni scadente în 2026, cu o dobândă de 6,13%/an

În urma anunțului ANAF privind cesionarea creanțelor, se așteaptă ca procedura să atragă interesul mai multor investitori, însă Dorinel Umbrărescu pare să fie principalul candidat pentru preluarea companiei. Dacă tranzacția va fi finalizată, noul proprietar va deține toate autorizațiile necesare pentru continuarea activităților de exploatare și distribuție a gazelor naturale, oferind astfel o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Totalgaz Industrie SRL.

Viitorul Totalgaz Industrie SRL sub conducerea lui Dorinel Umbrărescu

Planurile de dezvoltare și perspectivele de viitor pentru companie

Dacă tranzacția va fi finalizată, Totalgaz Industrie SRL ar putea beneficia de expertiza și resursele lui Dorinel Umbrărescu pentru a-și revitaliza operațiunile și a se extinde pe piața gazelor naturale. Umbrărescu este cunoscut pentru abilitatea sa de a transforma afacerile în dificultate în companii profitabile și eficiente.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Egger investește peste 6 milioane de euro într-un proiect de mediu cu impact major

Noul proprietar va deține autorizațiile necesare pentru continuarea activităților de exploatare și distribuție a gazelor naturale, ceea ce va permite Totalgaz Industrie SRL să își consolideze poziția pe piață și să își extindă activitatea. Aceasta ar putea duce la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea contribuției companiei la economia locală.

Concluzie

O oportunitate de redresare și creștere pentru Totalgaz Industrie SRL

Achiziția Totalgaz Industrie SRL de către Dorinel Umbrărescu reprezintă o oportunitate majoră pentru redresarea și dezvoltarea companiei. Cu resursele și expertiza lui Umbrărescu, Totalgaz Industrie SRL are șansa să își revitalizeze operațiunile, să își consolideze poziția pe piața gazelor naturale și să contribuie semnificativ la economia locală din Iași. Această tranzacție ar putea marca începutul unei noi etape de succes pentru companie.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top