Connect with us

Expansiunea Sophiei în Spania sprijinită de Confident Agency pentru dezvoltarea francizei în Barcelona și Baleare

Sophia home decor - Moldova Invest

Companii

Expansiunea Sophiei în Spania sprijinită de Confident Agency pentru dezvoltarea francizei în Barcelona și Baleare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Expansiunea Sophiei în Spania sprijinită de Confident Agency pentru dezvoltarea francizei în Barcelona și Baleare. Sophia, unul dintre principalii producători români de perdele, draperii și decorațiuni la comandă, fondat în Iași, își extinde acum prezența pe piața din Spania. Compania are deja 30 de magazine în franciză în România și Statele Unite ale Americii. Strategia lor se concentrează pe dezvoltarea rețelei de francize și micro-francize prin intermediul diasporei în Mallorca și Ibiza, în insulele Baleare, dar și în Barcelona. Alegerea acestor locații vine în contextul unui potențial ridicat al piețelor HoReCa și rezidențial imobiliar în aceste regiuni.

Expansiunea Sophiei în Spania sprijinită de Confident Agency pentru dezvoltarea francizei în Barcelona și Baleare

Sophia, fondată în Iași în 2004, a cunoscut o expansiune constantă în diverse regiuni din România, ajungând să opereze 30 de magazine proprii și în franciză în orașe cheie. Compania și-a extins prezența și în Statele Unite, cu o franciză în Miami, și continuă să se dezvolte pe plan internațional în Europa.

Intrarea pe piața spaniolă este susținută de The Confident Group, un cluster independent de comunicare integrată, specializat în consultanță strategică de comunicare pentru companiile și francizele românești interesate să se extindă în Barcelona și în Insulele Baleare.

Sophia oferă în prezent două concepte de afaceri distincte. Pe lângă opțiunea de franciză, care presupune deschiderea unui magazin fizic sub brandul Sophia România, compania a lansat în toamna anului 2023 o nouă inițiativă – micro-franciza. Acest concept permite arhitecților, designerilor și entuziaștilor de design interior să devină parteneri cu o investiție inițială de 5000 de euro, fără a fi nevoie să deschidă un magazin fizic. Partenerii primesc un set complet de mostre de țesături și beneficiază de o mașină personalizată cu brandul Sophia pentru a sprijini vânzările și promovarea produselor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Neptun Deep reprezintă o cotitură crucială în peisajul energetic datorită potențialului său de a contribui semnificativ la independența energetică a României

Anamaria Georgescu - Moldova Invest

Anamaria Georgescu, fondator Sophia

“Intrarea într-o nouă țară este o decizie importantă pentru dezvoltarea firmei și a brandului Sophia, iar Spania este o cultură mai apropiată celei românești și o piață cu un potențial ridicat în domeniul ospitalității și al dezvoltării imobiliare. În etapa incipientă, intrăm pe piața spaniolă printr-o franciză și cu o gamă de produse potrivite stilului minimalist și comportamentului de consum al spaniolilor și expaților. Cum focusul nostru este în special pe vânzare către HoReCa, Mallorca, Ibiza și Barcelona au un potențial ridicat pe acest segment, însă ne adresăm și designerilor de interior pentru segmentul real estate și consumatorilor finali”, declară Anamaria Georgescu, fondator Sophia.

Extinderea în Spania reprezintă o oportunitate strategică pentru companie, având în vedere dezvoltarea continuă a sectoarelor HoReCa și de imobiliare și închirieri rezidențiale și, în consecință, cererea crescută pentru produse și servicii de înaltă calitate în domeniul decorațiunilor interioare.

„Suntem entuziasmați să facilităm intrarea companiilor și a francizelor românești  și din regiune într-o piață atât de dinamică și de promițătoare ca Spania. Focusul și expertiza noastră sunt îndreptate cu precădere către Barcelona și Insulele Baleare. Considerăm că aceste două destinații nu reprezintă doar o poartă către piața europeană, ci și o rampă de lansare în Occident. Avem resursele de know-how necesare ca să sprijinim companiile să își atingă potențialul maxim și să își extindă influența într-un mediu economic competitiv și cosmopolit”, declară Mara Gojgar, fondator The Confident Group.

Un pas important pentru decizia de a intra pe piața spaniolă

Un pas important pentru decizia de a intra pe piața spaniolă a fost reprezentat de prezența Anamariei Georgescu și a Marei Gojgar,  la conferința RePatriot din cadrul misiunii economice în Barcelona și Baleare organizată de Ambasada României în Spania.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul elimină limita de 6 luni pentru proiectele PNDR. Modificări semnificative în termenele de finalizare a investițiilor

Această misiune economică a reprezentat o oportunitate pentru prezentarea soluțiilor de francizare pe care Sophia le lansează pentru românii din diaspora, având deja expertiza unei francize Sophia în Miami, SUA. În cadrul misiunii economice, Anamaria Georgescu a participat la întâlniri productive cu consuli, primari și alte personalități importante. Discuțiile s-au concentrat pe promovarea și susținerea misiunii economice a antreprenorilor români, atât din Spania, cât și din România. Această inițiativă vizează consolidarea legăturilor comerciale și creșterea vizibilității afacerilor românești pe piața spaniolă.

Sophia oferă o gamă diversificată de perdele și draperii de colecție, fețe de pernă, cuverturi, pleduri, traverse de pat, fețe de masă, lenjerii, sisteme de prindere – șine și galerii, obiecte decorative, magneți, canafi și flori decorative, dar și mobilier din lemn sau fier forjat. Decorațiunile textile sunt realizate pe comandă,  în cele trei ateliere de creație proprii, astfel că fiecare client Sophia beneficiază de soluții customizate pentru ferestrele sale.

Sophia a vândut produse de decor interior pentru peste 20.000 de case private, peste 300 de hoteluri și pensiuni

Sophia a vândut produse de decor interior pentru peste 20.000 de case private, peste 300 de hoteluri și pensiuni, printre care Hotel Marriott din București, Hotel Ibis din București, Hotel Pleiada din Iași, Hotel Golden Tulip din București și Hotelul Păltiniș, și peste 50 de restaurante din România.

Totodată, Sophia a fost prezentă și în decorarea unor spații impresionante prin vechimea și grandoarea lor, printre care Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, Palatul Memorial ”Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul Unirii din Iași, Muzeul Mihail Kogălniceanu din Iași, Muzeul Petru Poni din Iași. Printre proiectele internaționale se numără Château Les Carrasses, castel cu domeniu de vinuri din Languedoc, Sudul Franței, Chateau Saint Pierre De Serjac, hotel din Puissalicon, Franţa, Les Roches Blanches hotel din Cassis, Franța.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progresul digitalizării IMM-urilor în România: Disparități evidente între companii și administrația publică

În prezent, Sophia are o rețea, la nivel national, de 30 de magazine și francize, în Bucuresti, Ploiesti, Alba Iulia, Botoșani, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj, Oradea, Baia Mare, Buzău, Suceava, Iași, Bacău, Comănești, Roman, Vaslui, Pașcani, Brăila, Vatra Dornei, Târgu Jiu, Pitești și Focșani. Franciza din SUA este situată în Hallandale Beach, Miami, Florida și se bucură de succes de mai bine de 2 ani.

Prezent în București și Barcelona, The Confident Group este un cluster de comunicare de marketing format din companii cu expertiză în România și Spania: Confident Agency – Marketing Communications și VENUS FIVE – Servicii de producție vizuală – foto, video, podcast.

The Confident Group oferă consultanță în comunicare și producție video pentru industrii cheie – tech & inovație,  real estate, ecommerce, retail & FMCG, auto & mobilitate, pharma & medcomms.

Confident Agency a câștigat mai multe premii pentru campaniile de Tech PR și Brand PR în cadrul competiției PR Award, iar în 2020, agenția a primit distincția Consultancy of the Year. În anul 2024 Confident a primit trofeul pentru Comunicarea Inovației în cadrul Smart City Industry Awards.

Portofoliul Confident include branduri precum AVIS, București Mall Vitan & Plaza România, CBRE, Roche Diagnostics, Mitsubishi, Mobexpert, NOTINO, Regus, VTEX, XIAOMI, UP România, Vantage Towers.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Companii

To Top