Connect with us

Finanțare de peste 65 milioane de lei pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice din comuna ieșeană Miroslava

428235228 823000599840180 2069122767211010393 n e1708270573301 - Moldova Invest

Iași

Finanțare de peste 65 milioane de lei pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice din comuna ieșeană Miroslava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primarul comunei Miroslava, Dan Niță, a anunțat obținerea finanțării pentru cel mai ambițios proiect de investiții din istoria localității

Este vorba despre extinderea sistemului de canalizare, finanțată prin fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, cu o sumă impresionantă de 65.322.825,76 lei.

Proiectul se va concentra pe extinderea sistemului de canalizare pe 123 de străzi publice, care nu au fost acoperite în proiectele anterioare finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Primarul Niță a subliniat că această inițiativă reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea infrastructurii comunei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primul zbor inaugurat de pe noul terminal T4

Primăria Miroslava a reușit să obțină finanțare printr-un efort susținut de doi ani, iar proiectul s-a clasat printre primele zece din țară în funcție de punctajul obținut, fiind evaluat în cadrul a 221 de propuneri. În paralel cu depunerea cererii de finanțare în decembrie 2022, s-a organizat licitația pentru execuția lucrărilor, care va începe în curând.

Proiectul va implica extinderea rețelei de canalizare pe o lungime totală de 51.091 de metri, instalarea a 6.481 de metri de conducte de refulare ape uzate, construirea a 23 de stații de pompare apă uzată și realizarea a 2.150 de racorduri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Angajați ai companiei Antibiotice au donat sânge în cea de-a 25-a ediție a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”

Primarul a solicitat locatarilor de pe străzile implicate să realizeze cât mai rapid racordarea proprietăților la noile utilități, menționând că carosabilul va fi adus la forma inițială doar după finalizarea lucrărilor de utilități. A subliniat, de asemenea, că legislația în vigoare nu permite investiții pe străzile private.

Proiectul estimat să dureze aproximativ doi ani va implica și devieri de circulație și racorduri la proprietăți, iar primarul a asigurat comunitatea că se vor depune eforturi pentru a finaliza lucrările înainte de termen, cu speranța ca beneficiile acestui serviciu să fie resimțite de toți locuitorii comunei Miroslava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE va creea un birou pentru inteligenţa artificială


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top