Connect with us

Impuls financiar major pentru fermierii din Iași: un milion de euro pentru investiții agricole și dezvoltare rurală

5bce1ea9515b0944ef290274f3008eed 1063x560 00 86 e1691409066904 - Moldova Invest

Iași

Impuls financiar major pentru fermierii din Iași: un milion de euro pentru investiții agricole și dezvoltare rurală

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Fermierii din Iași au primit un imbold financiar semnificativ din partea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care a distribuit peste un milion de euro în cadrul programelor destinate investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală

Acești bani provin din diverse surse, printre care se numără Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene, alături de contribuții din bugetul național. Fermierii din regiune au fost cei mai mari beneficiari, utilizând sumele pentru o varietate de proiecte, de la modernizarea exploatațiilor agricole până la înființarea de livezi și sisteme de irigații.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mâine, 24 aprilie 2024, va avea loc Conferința Internațională „Viitorul producției agroalimentare”, la USV Iași

În ceea ce privește investițiile în pomicultură, interesul fermierilor din Iași a fost atât de mare încât fondurile au fost epuizate mai devreme decât era de așteptat. Sumele alocate pentru înființarea și modernizarea exploatațiilor pomicole, precum și pentru pepinierele pomicole, au fost deja accesate în totalitate. Numeroase proiecte au fost depuse în vederea creșterii competitivității acestui sector prin dotarea cu utilaje și echipamente moderne, înființarea de plantații noi și modernizarea celor existente.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Antibiotice Iaşi are în plan dublarea cifrei de afaceri până în 2030

Pe lângă investițiile în pomicultură, fermierii din Iași au mai avut oportunitatea de a accesa fonduri pentru modernizarea sistemelor de irigații. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a prelungit sesiunea pentru depunerea proiectelor în cadrul unei măsuri specifice, pentru a permite fermierilor să obțină avizele necesare. Această inițiativă vine în sprijinul modernizării infrastructurii agricole și a creșterii eficienței în utilizarea resurselor de apă în agricultură.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top