Connect with us

Încep lucrările la Filarmonica din Iași. În ce consta proiectul de restaurare

FILARMONICA IASI 1024x682 1 - Moldova Invest

Iași

Încep lucrările la Filarmonica din Iași. În ce consta proiectul de restaurare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După o lungă aşteptare de peste 15 ani, Consiliul Judeţean Iaşi a dat ordinul de începere a lucrărilor la Filarmonică, demararea proiectului reprezentând un pas important în revitalizarea patrimoniului cultural al oraşului

Până la obţinerea finanţării europene necesare, Consiliul Judeţean a alocat fonduri în bugetul propriu, asigurând astfel continuarea proiectului fără întârzieri. În plus, s-a demarat recrutarea supervizorilor pentru perioada restaurării clădirilor de pe Cuza Vodă 29, evidenţiindu-se un angajament serios pentru realizarea lucrărilor în conformitate cu cele mai înalte standarde.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Gheorghe HAJDER, Directorul ADR Chișinău

După deschiderea licitaţiei pentru contractul de servicii de supervizare a lucrărilor, două oferte au fost depuse. Acestea vin din partea firmei ieşene Medos Construct & Consulting şi a unei asocieri dintre două firme bucureştene, Outlines (lider) şi STD Engineering Solutions. Durata perioadei de prestare a serviciilor de supervizare este estimată la peste 7 ani şi jumătate, asigurându-se astfel o monitorizare atentă a fiecărui aspect al proiectului.

Administraţia judeţului a alocat în bugetul pe anul în curs suma de 2,38 milioane de lei, pentru cheltuieli de capital legate de execuţia lucrărilor, diriginţie de şantier şi asistenţă din partea proiectantului. Aceste fonduri demonstrează determinarea autorităţilor locale de a finaliza proiectul într-un mod eficient şi transparent.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Profitul net al Antibiotice Iași, în creștere cu 68% în primul trimestru al anului 2024

Proiectul de restaurare a Filarmonicii face parte dintr-un plan mai amplu de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Iaşi, având ca obiective creşterea atractivităţii din punct de vedere socio-economic, cultural şi turistic. În cadrul acestui plan, se include reabilitarea parcului de pe Esplanada Teatrului Naţional şi extinderea zonei pietonale, cu finanţare din Programul Operaţional Regional Nord-Est 2021-2027.

Încheierea contractului de lucrări a fost încredinţată societăţii Iasicon SA, iar ordinul de începere a fost emis săptămâna trecută. Societatea de construcţii are termen de 19 luni pentru finalizarea şantierului, marcând astfel începutul unei noi etape în reînnoirea şi valorificarea patrimoniului cultural al Iaşului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Angajați ai companiei Antibiotice au donat sânge în cea de-a 25-a ediție a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top