Connect with us

Investiție de 10 milioane de euro pentru consolidarea corpului principal al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași

62253474 - Moldova Invest

Iași

Investiție de 10 milioane de euro pentru consolidarea corpului principal al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Corpul principal al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași va fi supus unei ample operațiuni de consolidare, având în vedere starea avansată de uzură în care se află

Astăzi, la Iași, a fost semnat un contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare.

Potrivit managerului spitalului, Radu Dabija, clădirea, ridicată în anii ’70, prezintă deficiențe majore în ceea ce privește respectarea circuitelor sanitare, fiind afectată de degradare și neconformitate cu standardele actuale. Pandemia de COVID-19 a evidențiat necesitatea intervenției urgente, având în vedere structura și starea degradată a clădirii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 119 milioane de lei în infrastructura medicală ieșeană

Lucrările de consolidare vor implica revenirea la structura de bază a clădirii, intervenții asupra structurii și aducerea acesteia la standardele legale. Având în vedere încadrarea în clasa de risc seismic II, consolidarea va fi realizată în cadrul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, beneficiind de un fond de 10 milioane de euro.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a subliniat importanța acestui proiect pentru infrastructura medicală din regiune, evidențiind necesitatea unei astfel de intervenții pentru a asigura servicii medicale de calitate. De asemenea, a menționat că proiectul așteaptă finanțare europeană și că se desfășoară ultimele etape de licitație pentru lucrările în zona Bucium, unde va fi amplasată noua clădire a spitalului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Antibiotice Iași, rezultate REMARCABILE în 2023: Creștere a cifrei de afaceri cu 23% și CONSOLIDAREA poziției pe piața externă

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, cu o istorie începând din 1870, se confruntă cu provocări majore legate de infrastructură, iar consolidarea corpului principal reprezintă un pas important în direcția asigurării unui mediu adecvat pentru îngrijirea pacienților.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top