Connect with us

Investiție de 15,5 milioane de lei pentru modernizarea drumului județean DJ 201C, care leagă județele Iași și Neamț

lucrari modernizare drum judetean DJ 201C 1200x675 1 - Moldova Invest

Iași

Investiție de 15,5 milioane de lei pentru modernizarea drumului județean DJ 201C, care leagă județele Iași și Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat joi o vizită de lucru pe șantierul drumului județean DJ 201C, care leagă județele Iași și Neamț prin localitatea Răchiteni

Acesta a anunțat că modernizarea acestei artere rutiere este finanțată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, cu un buget de 15,5 milioane de lei.

“Am obținut finanțare guvernamentală prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru modernizarea acestui drum strategic. Investim 15,5 milioane de lei pentru a îmbunătăți condițiile de circulație pentru aproximativ 3.000 de locuitori din comuna Răchiteni, dar și pentru toți participanții la trafic, creând totodată și mai multe oportunități pentru comună”, a declarat Costel Alexe la finalul întâlnirii cu reprezentanții constructorului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MedLife Grup își întărește prezența în Moldova prin achiziția Antares Clinic

Președintele Consiliului Județean a subliniat importanța parteneriatelor cu administrațiile locale pentru a asigura dezvoltarea uniformă a întregului județ. “Așa cum am promis, Consiliul Județean Iași are încheiat câte un parteneriat cu fiecare administrație locală, astfel încât să nu lăsăm în urmă nicio comunitate și să creăm condiții egale pentru toți ieșenii”, a adăugat Alexe.

Pe lângă proiectul DJ 201C, Consiliul Județean Iași a înaintat cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru alte patru drumuri județene:
– DJ 244 D: limita județului Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni (intersecția DN 24), cu o valoare estimată a investiției de 33,5 milioane lei.
– DJ 282 B: intersecție DN 24 C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție DJ 282 F (valoarea investiției: 29,3 milioane lei).
– DJ 249: Hermeziu – Vladomira (valoarea investiției: 10,4 milioane lei).
– DJ 281 B: Borosoaia – Plugari (DJ 282 B) (valoarea investiției: 21,4 milioane lei).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deficitul bugetar în primele patru luni ale anului 2024 este dezastruos. Marcel Ciolacu anunță o nouă reformă fiscală

“Investițiile în infrastructura rutieră sunt o prioritate nu doar pentru Consiliul Județean, ci pentru toate unitățile administrative-teritoriale din județ. Dincolo de asigurarea de șanse la dezvoltare tuturor comunităților, este foarte important să oferim condiții optime de trafic pentru toți locuitorii comunelor din județ, dar și pentru cei care tranzitează județul nostru. Toate cele 5 sectoare de drum (inclusiv DJ 201C limită județul Neamț – Răchiteni – intersecție cu DN 28 – n.r.) au fost prioritizate de către Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iași – Suceava sau cu Drumul European E85, ce asigură accesibilitate spre Țuțora și Depozitul Ecologic de Deșeuri, sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană”, a subliniat Costel Alexe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România primeşte 260 de milioane de euro pentru 3 proiecte de infrastructură din Mecanismul pentru Interconectarea Europei

Aceste investiții reflectă angajamentul autorităților județene de a îmbunătăți infrastructura rutieră și de a sprijini dezvoltarea economică și socială a comunităților locale.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top