Connect with us

Investiție de peste 21 de milioane de lei la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, prin PNRR

spital - Moldova Invest

Iași

Investiție de peste 21 de milioane de lei la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, prin PNRR

Spitalul „Dr. C. I. Parhon” a demarat un proces de licitație pentru modernizarea și dotarea facilității sale. Proiect inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea contractului a fost estimată la peste 21 de milioane de lei. obiectivul principal al acestui demers este de a combate infecțiile nosocomiale.

Conform detaliilor din caietul de sarcini, se are în vedere reabilitarea și modernizarea clădirilor C1 (parterul parțial și etajul 3 parțial) și C2 (etajul 1). Totodată, se intenționează achiziționarea de echipamente medicale care să contribuie la minimizarea riscului de infecții nosocomiale, precum și dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie, inclusiv prin dotarea corespunzătoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României a alocat Județului Vaslui 46.195.000 lei, distribuiți către cele 86 de unități administrativ-teritoriale

Scopul proiectului constă în transformarea infrastructurii existente prin reabilitare și modernizare, cu accent pe facilitarea organizării unor spații dedicate bolilor infecțioase. Aceste spații vor permite izolarea, gruparea și tratamentul pacienților afectați de Infecții Asociate Actului Medical (IAAM) cauzate de microorganisme rezistente la tratamentele obișnuite (MDR), precum și de infecții cu clostridium difficile. În plus, se va dezvolta un laborator de analize specializate în microbiologie.

În cadrul documentației de atribuire se menționează: „Obiectivul proiectului propus a fi implementat necesită: reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii existente în vederea organizării în cadrul spitalului a unor structuri de boli infecţioase pentru izolarea, gruparea şi tratarea pacienţilor cu IAAM (Infecţii Asociate Actului Medical) determinate de microorganisme MDR şi cu infecţii cu clostridium difficile, dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie specializate, achiziţionarea de echipamente destinate reducerii IAAM”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Războiul din Orientul Mijlociu ar putea crea o undă de șoc în economia globală

O altă știre menționează că lucrările vor începe la Spitalul Parhon, într-un contract evaluat la aproape 2 milioane de euro. Modernizările propuse includ reconfigurarea parțială a spațiului prin demolarea unor pereți de compartimentare, efectuarea de re-compartimentări și înlocuirea completă a finisajelor interioare. Aceste modificări vor respecta standardele actuale pentru a asigura condiții medicale superioare. De asemenea, se va efectua o extindere de 40 de metri pătrați la parterul clădirii C1 pentru a adăuga grupuri sanitare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Localitatea ieșeană HÂRLĂU va beneficia de un parc eolian. Investiția a fost APROBATĂ și se ridică la 80 de milioane de euro

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este octombrie 2024, cu mențiunea că licitația a fost inițiată sub condiția unei clauze suspensive.pensivă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top