Connect with us

Investiții de 63,6 milioane lei pentru reabilitarea Spitalului „C.I. Parhon” din Iași

parhon scaled 1 scaled - Moldova Invest

Iași

Investiții de 63,6 milioane lei pentru reabilitarea Spitalului „C.I. Parhon” din Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Spitalul „C.I. Parhon” din Iași va beneficia de o reabilitare semnificativă și modernizare extinsă, grație fondurilor europene și bugetului local, conform Planului Național de Reabilitare și Reziliență (PNRR)

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii și dotarea cu echipamente de ultimă generație pentru a asigura servicii medicale de calitate superioară.

În prezent, lucrările sunt în desfășurare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea corpului principal al spitalului (C11), în valoare de 20,2 milioane lei (aproximativ 4,1 milioane euro). De asemenea, se va interveni asupra corpurilor C1 și C2 pentru extinderea și dotarea cu echipamente moderne, investiție evaluată la 35,4 milioane lei (circa 7,18 milioane euro), din care 30,8 milioane lei provin din fonduri europene și 4,6 milioane lei din bugetul local.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 1,5 miliarde lei pentru modernizarea stațiilor de transformare a energiei electrice din Regiunea de Nord-Est

Printre prioritățile proiectului se numără crearea unor structuri specializate pentru izolarea și tratarea pacienților cu boli infecțiocontagioase, inclusiv infecții multidrog rezistente și Clostridium difficile. De asemenea, se va dezvolta laboratorul de analize de microbiologie pentru identificarea rapidă a agenților infecțioși.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a subliniat importanța acestor investiții pentru comunitate, afirmând că modernizarea infrastructurii de sănătate va spori calitatea serviciilor medicale și va contribui semnificativ la dezvoltarea orașului. “O comunitate sănătoasă este fundamentul bunăstării. Împreună cu buna pregătire a specialiștilor de la școala noastră de medicină, o infrastructură medicală modernizată va aduce beneficii uriașe pentru locuitorii orașului nostru”, a declarat edilul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autostrada A8: Dezbatere intensă asupra costului și necesității investiției

Proiectul include și modernizarea instalațiilor electrice, a celor pentru fluide și a sistemelor de securitate împotriva incendiilor, finanțate prin Programul Operațional Sectorial Infrastructură Mare. Aceste inițiative sunt parte a unei strategii ample de creștere a eficienței și siguranței în sectorul medical din Iași.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top