Connect with us

Investiții semnificative în educație: Două licee și o universitate din Iași se extind cu noi clădiri pentru a crea mai multe săli de clasă

321f0 USAMV modificat copy 1024x786 1 - Moldova Invest

Iași

Investiții semnificative în educație: Două licee și o universitate din Iași se extind cu noi clădiri pentru a crea mai multe săli de clasă

Astăzi, consilierii locali se reunesc într-o ședință extraordinară pentru a vota investițiile în două mari licee și o universitate, care vor fi extinse cu noi clădiri pentru a crea mai multe săli de clasă

Aceste investiții au fost votate astăzi după ce nu au putut fi incluse pe ordinea de zi a ședinței de la sfârșitul săptămânii trecute.

Unul dintre proiecte se referă la extinderea Colegiului “Mihai Eminescu”. Acesta implică construirea unei noi aripi a clădirii A, cu o valoare estimată de 13,4 milioane lei. Scopul acestei investiții este de a spori capacitatea de predare a colegiului prin adăugarea a 8 săli de clasă, precum și spații tehnice și de depozitare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transgaz România preia controlul asupra transportului de gaze din Moldova. "Primul pas în procesul de integrare europeană"

Noua clădire va fi amplasată între aripile estice și vestice existente ale colegiului, închizând curtea interioară. Va exista o legătură funcțională directă între noua construcție și spațiile interioare ale clădirii existente. Suprafața construcției noi va fi de 1.440 mp și va avea două etaje.

Cel de-al doilea proiect se referă la extinderea Liceului Teoretic “Miron Costin”, cu o investiție estimată la 14,1 milioane lei. Clădirea liceului va fi extinsă cu un nou tronson, tot cu două etaje. Prin această extindere, se vor adăuga încă 9 săli de clasă. Suprafața necesară noii construcții va fi de 1.482 mp, iar 300 mp vor fi alocate spațiilor școlare în afara clădirii existente.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finalizarea lucrărilor la Terminalul 4 al Aeroportului Iași, preconizată pentru sfârșitul acestui an

Aceste hotărâri trebuie aprobate astăzi deoarece termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este pe 5 iulie. Pentru a obține finanțare europeană, proiectele vor fi evaluate competitiv în funcție de punctajele obținute.

În plus, în ședința extraordinară este inclus și un proiect de investiție al Universității pentru Științele Vieții (USV). Acesta constă în construirea unui centru de cercetări avansate numit “Arca Iași”. Clădirea va avea până la 4 etaje și va ocupa 40% din suprafața disponibilă a USV, adică peste 8.500 mp. Investiția USV face parte dintr-un proiect european, iar lucrările sunt planificate să înceapă în 2024 și să fie finalizate în vara anului 2025.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea județului Iași, votate de plenul CJ


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top