Connect with us

Județul Iași are cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. “Cu aproape 2 miliarde de lei, vom asigura buna funcționare și dezvoltare a județului nostru”

424582301 762478032580569 1893252100091005759 n - Moldova Invest

Iași

Județul Iași are cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. “Cu aproape 2 miliarde de lei, vom asigura buna funcționare și dezvoltare a județului nostru”

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a prezentat astăzi, alături de vicepreședinții Marius Sorin DANGĂ și Sorin Afloarei, proiectul bugetului general al județului pentru anul 2024

Sub deviza “Iași 2024: Dezvoltare și Progres”, Alexe a adus în prim-plan o viziune ambițioasă pentru creșterea și modernizarea județului într-un mod echilibrat și sustenabil.

Buget record pentru Iași

Costel Alexe a declarat că bugetul pentru 2024 reprezintă “un nou început pentru Iași”, fiind cel mai mare buget alocat în ultimii 30 de ani. “Cu venituri estimate la 1,7 miliarde de lei și cheltuieli programate de 1,96 miliarde de lei, acest buget este o confirmare a angajamentului nostru ferm pentru dezvoltarea județului”, a subliniat el.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, a obținut un nou mandat cu un procent zdrobitor de aproape 90 la sută din voturi

Priorități și investiții sustenabile

Președintele CJ a evidențiat prioritățile clare din cadrul bugetului, precum infrastructura, educația, sănătatea și protecția socială. “Investițiile pe care le vom face în dezvoltarea infrastructurii, în dotarea școlilor și spitalelor, și în sprijinul comunității vulnerabile sunt esențiale pentru asigurarea unui viitor prosper și echitabil pentru toți locuitorii județului nostru”, a adăugat el.

Angajament față de sănătate și educație

Într-o perioadă în care sistemul de sănătate este pus la încercare, Alexe a subliniat importanța investițiilor în acest domeniu. “Bugetul pentru 2024 va aloca fonduri substanțiale pentru extinderea și modernizarea unităților medicale importante din județ, precum și pentru sprijinirea educației, prin dotarea școlilor cu echipamente și resurse necesare pentru o educație de calitate”, a declarat el.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect al Ministerului Cercetării: burse între 1.000 și 6.000 de euro pentru studenții TUIASI cu performanțe deosebite, care vor să desfășoare activități de cercetare

Un apel la responsabilitate și transparență

În încheierea discursului său, Costel Alexe a făcut un apel la responsabilitate și transparență în procesul decizional legat de buget. “Această decizie este una crucială pentru viitorul nostru. Le cer tuturor consilierilor județeni să ia în considerare cu seriozitate votul lor și să se concentreze pe interesul comunității noastre. Bugetul nu este al unui partid politic, ci al întregii noastre comunități”, a subliniat el.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Lucrările de consolidare a clădirii Filarmonicii „Moldova” din Iași ar putea demara în 2024. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 16 milioane de euro


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top