Connect with us

Liderii europeni se reunesc la Iași pentru a dezbate viitorul economiei sociale, în cadrul Conferinței Europeane “Enterprising for Tomorrow”

WhatsApp Image 2022 05 18 at 12.42.54 PM - Moldova Invest

Iași

Liderii europeni se reunesc la Iași pentru a dezbate viitorul economiei sociale, în cadrul Conferinței Europeane “Enterprising for Tomorrow”

În data de 17 aprilie 2024, Iașul va găzdui Conferința Europeană “Enterprising for Tomorrow”, eveniment de amploare dedicat economiei sociale, ce va reuni peste 150 de lideri europeni în domeniu, reprezentanți ai Comisiei Europene, OCDE, antreprenori sociali și autorități

Organizată de Grupul ADV România, conferința își propune să evidențieze cele mai importante subiecte legate de economia socială, având 5 sesiuni plenare și peste 7 ore de transmisii live, împreună cu mai multe evenimente conexe. Evenimentul va avea loc în format hibrid, atât fizic în Palas Mall Iași, cât și online pe platformele Zoom și Facebook, cu traducere simultană română-engleză/engleză-română.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al Comunei Miroslava, în dezbatere publică

Printre participanți se numără Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicholas Schmit, care va transmite un mesaj video participanților. Pe agenda conferinței se vor dezbate teme precum planul european de acțiune pentru economia socială, dezvoltarea resurselor umane și digitalizarea în economia socială, precum și soluții pentru un viitor sustenabil al întreprinderilor sociale.

De asemenea, conferința va găzdui Gala “Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”, o competiție menită să premieze întreprinderile sociale, companiile clasice și furnizorii de servicii de suport în domeniul economiei sociale, în cadrul a 6 categorii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În luna noiembrie, în România, prețul energiei electrice a înregistrat o scădere, după o perioadă de patru luni consecutive de creștere

În paralel cu dezbaterile și prezentările, va avea loc și expoziția “Buy Social” în Palas Mall, unde vizitatorii vor putea achiziționa produse și servicii create de antreprenori sociali din întreaga țară. Aceasta va include produse cosmetice, lumânări, jucării și servicii furnizate de operatori de economie socială.

Un alt moment de impact este lansarea colecției de haine WISE Fashion, realizată din materiale reciclate, sub semnătura creatoarei de modă Irina Schrotter.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Evenimentul TRAGIC care a îndoliat Polonia: o adolescentă a decedat din cauza frigului la o distanță de 500 de metri de polițiștii care aveau datoria să o salveze

Conferința “Enterprising for Tomorrow” se dovedește a fi un prilej nu doar pentru dezbateri și schimburi de idei, ci și pentru recunoașterea și promovarea inițiativelor responsabile și sustenabile din domeniul economiei sociale. Evenimentul este organizat de Grupul ADV România împreună cu peste 50 de parteneri naționali și europeni.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top