Connect with us

Locuințe sociale pentru vârstnici prin intermediul fondurilor europene, în satul Uricani

locuinte sociale uricani - Moldova Invest

Iași

Locuințe sociale pentru vârstnici prin intermediul fondurilor europene, în satul Uricani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primăria comunei Miroslava a anunțat că trei clădiri din satul Uricani vor fi reabilitate cu ajutorul fondurilor europene. După finalizarea lucrărilor, ele vor forma un ansamblu de locuințe sociale pentru persoanele vârstnice.

Finalizarea lucrărilor, ele vor forma un ansamblu de locuințe sociale pentru persoanele vârstnice. Cele trei corpuri de clădire (C12, C14 și C17) situate în cadrul fostei Fermei 7 Agromix se află într-o avansată stare de degradare, urmând a fi reabilitate cu ajutorul fondurilor Programului Incluziune și Demnitate Socială (PIDS) 2021-2027. Valoarea totală estimată a celor trei investiții este de 6.789.718,90 lei, cererea de finanțare fiind depusă în luna februarie. Durata de realizare a celor trei investiții este estimată la 16 luni.

Descrierea generală a clădirilor
  • CORP 12: Clădirea administrativă C12 a fost construită în perioada anilor ’70 și are o structură din pereți din zidărie portantă, cu grinzi, centuri și planșeu din beton armat, având un regim de înălțime parter. În urma lucrărilor de reabilitare, recompartimentare și refuncționalizare, imobilul va avea trei dormitoare, trei bucătării, trei băi și trei livinguri. Totalul suprafeței utile va fi de 210,95 metri pătrați.
  • CORP 14: Clădirea administrativă C14 a fost construită în perioada anilor ’70, cu o structură din pereți din zidărie portantă, cu grinzi, centuri și planșeu din beton armat, având un regim de înălțime parter. În urma lucrărilor de reabilitare, recompartimentare și refuncționalizare, imobilul va avea trei dormitoare, trei bucătării, trei băi și trei livinguri. Totalul suprafeței utile va fi de 209,50 metri pătrați.
  • CORP 17: Clădirea administrativă C17 a fost construită în perioada anilor ’70, cu o structură din pereți din zidărie portantă, cu stâlpi, grinzi, centuri și planșee din beton armat, având un regim de înălțime P+1E. În urma lucrărilor de reabilitare, recompartimentare și refuncționalizare, imobilul va avea opt dormitoare, opt bucătării și opt băi. Totalul suprafeței utile va fi de 267,17 metri pătrați.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce așteptări are mediul de afaceri din Iași, după alegeri?
Obiective ale proiectului
  • Obiectivul general al acestui proiect este creștere a gradului de utilizare a serviciilor publice asistență socială de către grupurile dezavantajate.
  • Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
  • Îmbunătățirea și extinderea infrastructurii de îngrijire în mediul rural;
  • Asigurarea egalității de șanse prin accesul la tratamente medicale adecvate al persoanelor în vârstă, cu dizabilități și al grupurilor defavorizate (femei sau copii victime ale violenței domestice etc.), cât și al altor persoane aflate în dificultate;
  • Creșterea accesibilității populației la servicii de sănătate și la asistență socială de calitate;
  • Achiziționarea de echipamente medicale moderne, inclusiv echipamente IT și mobilier adecvat actului medical;
  • Asigurarea spațiilor optime pentru desfășurarea actului medical la standardele actuale.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Între 17-18 mai va avea loc la Iași Conferința „Dreptul Afacerilor în Dinamica Inovării”
Serviciile asigurate persoanelor vârstnice în cele trei centre vor fi:
1. Servicii sociale:
a. ajutor pentru menaj
b. consiliere juridică și administrativă
c. modalități de prevenire a marginalizării sociale și de reintegrare socială
2. Servicii socio-medicale:
a. ajutor pentru menținerea sau readaptarea capacităților fizice sau intelectuale
b. asigurarea unor programe de ergoterapie
c. sprijin pentru realizarea igienei corporale
3. Servicii medicale:
a. consultații și tratamente în instituții medicale sau la patul persoanei (dacă este imobilizată)
b. servicii de îngrijire-infirmerie
c. consultații și îngrijiri stomatologice
Alte două centre rezidențiale prin fonduri MDLPA.
În aceeași zonă primăria va construi alte două centre rezidențiale dedicate persoanelor cu dizabilități și vârstnice. Este vorba despre corpurile de clădire C19 și C20, acestea urmând a fi reabilitate prin intermediul unui program finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea celor două proiecte este estimată la suma de aproximativ 20,7 milioane lei.

 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primul zbor inaugurat de pe noul terminal T4


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top