Connect with us

Lovitură majoră pentru premierul Olandei, Mark Rutte! Mișcarea Fermier-Cetățean a luat 20% din voturi la alegerile pentru Senat!

mark rutte - Moldova Invest

Iași

Lovitură majoră pentru premierul Olandei, Mark Rutte! Mișcarea Fermier-Cetățean a luat 20% din voturi la alegerile pentru Senat!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Fermierii olandezi au dat o lovitură partidului premierului Mark Rutte miercuri, deschizând calea către o victorie electorală care va reconfigura senatul Țărilor de Jos!

Exit-poll-urile arată că Mișcarea Fermierilor-Cetățeni (BoerBurgerBeweging, BBB), fondată cu mai puțin de patru ani în urmă, a profitat de valul de proteste recente și a obținut cele mai multe locuri din Senatul olandez.

Partidul fermierilor a jurat imediat că va contesta planurile guvernului Rutte de a reduce emisiile de azot prin reducerea numărului de animale și, posibil, închiderea unor ferme.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Lucrările la Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași, proiect în valoare de 3,3 MILIARDE de lei, vor debuta în această PRIMĂVARĂ. Primul contract de lucrări pregătitoare a fost semnat!

„Ce se întâmplă aici? Știam cu adevărat că vom câștiga, dar nu mă așteptam la rezultate chiar atât de bune”, a declarat liderul BBB, Caroline van der Plas, la televiziunea publică NOS. Ea a descris planurile privind azotul ca fiind „o formă de dogmă dictată de la Haga”.

Conform exit-pollurilor din alegerile provinciale, BBB ar câștiga 15 locuri în Senatul de 75 de locuri, față de doar 10 locuri pe care partidul de centru-dreapta al lui Rutte le-ar obține.

Moldova Invest îți recomandă și ...   De ce a scăzut profitul celor de la Audi cu 1 miliard de euro?

Guvernul lui Rutte nu a avut o majoritate în Senat după precedentele alegeri provinciale din 2019 şi trebuie să negocieze înţelegeri cu adversarii, în mare parte de stânga.

„Nu ne simțim auziți”

Țara a fost cuprinsă de demonstrații ale fermierilor, care au blocat clădirile guvernamentale cu tractoare, câștigând susținere din partea unor figuri internaționale, inclusiv a fostului președinte al SUA, Donald Trump.

Mii de fermieri s-au adunat în Haga sâmbătă. Ei au folosit și tractoare pentru a bloca locul unde urma să aibă loc un dezbatere televizată între liderii partidelor în ajunul alegerilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mai multe state europene nu sunt de acord cu politicile forestiere ale UE

Dar cauza lor a lovit coarda sensibilă în Olanda, o țară cu o tradiție agricolă mândră, care, în ciuda populației sale mici de 18 milioane de locuitori, este al doilea cel mai mare exportator agricol din lume după Statele Unite.

Guvernul olandez spune că trebuie să reducă emisiile de azot cu 50% până în 2030, acuzând în special îngrășămintele și gunoiul de la ferme de poluare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top