Connect with us

Misavan inaugurează o nouă fabrică la Iași și crează până la 100 noi locuri de muncă

Misavan - Moldova Invest

Iași

Misavan inaugurează o nouă fabrică la Iași și crează până la 100 noi locuri de muncă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Misavan, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor profesionale de curățenie din România, s-a extins, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, și a inaugurat o nouă fabrică, în urma unei investiții de 10 milioane de euro, susținută în mod egal de ambele companii.

Fabrica va produce detergenți profesionali și produse cosmetice de cea mai înaltă calitate, adaptate reglementărilor actuale cu privire la biodegrabilitate, sustenabilitate și angajament pentru o economie circulară. Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenți lichizi de uz casnic și industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

Proiectul a fost demarat în 2022 și finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa. Fabrica de la Iași va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne și Europei de Est, soluții profesionale de curățenie, produse de retail și cosmetice, însă pe termen mediu și lung va putea integra și alte categorii de produse. Colaborarea dintre Misavan și Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producție se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar și pe extinderea la nivel internațional a produselor Quimxel și producerea acestora într-o zonă cu un mare potențial de dezvoltare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Oprea: Buget de 440 milioane de euro la Start-Up Nation, în 2024. Programul „Femei Antreprenor” ar putea debuta pe 30 iulie

Investiția totală este de circa 10 milioane de euro, iar noua fabrică va oferi până la 100 de noi locuri de muncă. Valoarea investițiilor a crescut în trei ani cât a durat construcția de la 5-6 milioane de euro la 10 milioane de euro, pe fondul creșterilor de prețuri de pe piața materialelor de construcții.

„Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investește în România, duce la un alt nivel  foarte buna colaborare din toți acești ani. Este un pas înainte foarte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social important și pe piața locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piața produselor și soluțiilor de curățenie, igienă și dezinfectare, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional.”, a precizat Ciprian Otea, CEO Misavan.

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, având o suprafață de peste 5.600 de metri pătrați. Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune și de mixere și reactoare de ultimă generație și linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României și nu numai.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 32,6 milioane lei pentru centrele de colectare a deșeurilor din Iași

„Suntem bucuroși că am găsit pe piața din România un partener care împărtășește deschiderea și preocupările noastre legate de calitatea produselor, bazate pe inovație, protecția mediului și sustenabilitate. Toate facilitățile noastre logistice sunt adaptate cu sisteme de energie regenerabilă și consum redus. Parteneriatul cu Misavan ne oferă perspective reale de a continua atât pe linia dezvoltării și accederii pe noi piețe, cât și de a rămâne în fruntea clasamentului în ceea privește produsele de igienă și curățenie profesională. Împreună vom continua dezvoltarea și cercetarea unor noi linii care se adaptează nevoilor viitoare ale pieței.”, a declarat Vicente Gumeno, CEO Quimicas Quimxel.

Fabrica va produce produse foarte concentrate, pentru a utiliza mai puțin plastic și a genera mai puțin CO2. Peste 70% dintre recipiente sunt realízate din material reciclat. Toate procesele sunt atent verificate și cu responsabilitatea protejării mediului înconjurător. Atât Misavan cât și Quimicas Quimxel SL au o linie specială de produse ECOLABEL, ca o concretizare a interesului manifestat de cele două firme în privința mediului și sustenabilității.

Înființată în anul 2000, la Iași, Misavan este astăzi unul dintre cei mai mari producători de articole de curățenie și unul dintre cei mai importanți furnizori la nivel național de produse profesionale și soluții complete de curățenie pentru clienții profesionali și casnici. Misavan deține un portofoliu de peste 1.500 produse de curățenie, menaj, hârtie, dispensare, produse de unică folosință și ambalare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bursă: Acţiunile Antibiotice Iaşi explodeză cu 15% la Bursa de Valori Bucureşti la un maxim istoric. În ultima săptămână au urcat cu 44%

În 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 156 de milioane de lei, în creștere cu 9% față de anul anterior. Conducerea Misavan anticipează o creștere și pentru anul în curs, odată cu lansarea unor produse noi și cu mutarea în noua unitate de producție. Cu peste 350 de angajați la nivel național, Misavan deține, la acest moment, 12 depozite, flotă proprie de distribuție și acoperire pe întreg teritoriul României.

Fondată în 1988, Quimicas Quimxel este unul dintre cei mai importanți producători spanioli, livrând o bogată gamă de produse de curățenie, profesionale și pentru uz casnic, în peste 15 ţări din întreaga lume, cu sprijinul centrelor logistice din Europa – Portugalia, Italia, Grecia şi România – şi America -Mexic. În portofoliul Quimxel se regăsesc detergenți și produse ce garantează curățenia și igiena corectă pentru industria alimentară, hotelieră, sistemul sanitar, domenii precum construcții, auto, industrie, spălătorie. Capacitatea mare de stocare, lanțul consolidat de producție și ambalare, alături de politica de transport maritim a permis Quimxel să se consolideze ca o companie de înaltă eficiență.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top