Connect with us

Muzeul de la situl arheologic Cucuteni, REABILITAT după 40 de ani

muzeul sitului arheologic cucuteni - Moldova Invest

Iași

Muzeul de la situl arheologic Cucuteni, REABILITAT după 40 de ani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După patruzeci de ani de la ultima intervenție majoră, Muzeul de la situl Arheologic Cucuteni va beneficia de lucrări ample de restaurare, în cadrul unui program extins de reabilitare a monumentelor istorice din țară

Această inițiativă este posibilă datorită unui împrumut obținut de Guvernul României de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), fonduri care vor fi folosite și pentru construirea unui nou sediu pentru Opera Națională Română din Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Profesioniști ai dreptului afacerilor din toată țara vor conferenția la Iași, în 17-18 mai

Cu aceleași fonduri, în valoare totală de 80 de milioane de euro, se va aloca și suma necesară pentru construirea unui nou sediu pentru Opera Națională Română din Iași.

Andrei Apreotesei, directorul interimar al Palatului Culturii din Iași, a explicat că proiectul de reabilitare a Muzeului Cucuteni a fost depus recent la Autoritatea de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Culturii. Muzeul, construit între anii 1982 și 1984, necesită lucrări ample de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii sale, printre care se numără racordarea la utilități, refacerea căii de acces și amenajarea unei parcări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Locuințe sociale pentru vârstnici prin intermediul fondurilor europene, în satul Uricani

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a salutat această inițiativă de renovare a Muzeului Cucuteni, subliniind importanța deosebită a acestui sit arheologic pentru județ. El a exprimat, de asemenea, satisfacția că o parte semnificativă din fondurile obținute va fi direcționată către județul Iași, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural al zonei.

Reabilitarea Muzeului Cucuteni nu va aduce beneficii doar pentru comunitatea locală, ci și pentru turiștii interesați de istoria și cultura acestui sit arheologic. Muzeul reprezintă una dintre cele mai vechi civilizații din România și este o atracție turistică deosebit de importantă pentru întreaga regiune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE va creea un birou pentru inteligenţa artificială


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top