Connect with us

Palatul Administrativ din Iași intră într-un proces de „modernizare energetică“. A fost lansată o licitație în valoare de 48,55 milioane de lei, finanțată prin PNRR

prefectura iasi - Moldova Invest

Iași

Palatul Administrativ din Iași intră într-un proces de „modernizare energetică“. A fost lansată o licitație în valoare de 48,55 milioane de lei, finanțată prin PNRR

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Instituția Prefectului Județului Iași a demarat licitația pentru servicii de proiectare și execuție lucrări necesare realizării obiectivului de investiții „Modernizarea energetică a Palatului Administrativ din Iași“, beneficiind de finanțare din fonduri europene alocate Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Valoarea contractului estimată se ridică la 48,55 milioane de lei.

Durata contractului va fi de 22 de luni, dintre care două luni vor fi alocate proiectării, iar 18 luni execuției lucrărilor pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor (termoizolare, reabilitare, modernizare instalații de încălzire/răcire, ventilație/climatizare, preparare apă caldă de consum și iluminat). Scopul este reducerea consumului energetic, conform anunțului publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deși acţiunile Antibiotice Iaşi au urcat cu 390% în ultimul an, un singur fond de pensii este acționar. De ce?

Conform auditului energetic, după finalizarea proiectului, principalele rezultate vor consta în reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu 60,09% față de consumul anual specific de energie anterior renovării. De asemenea, se va economisi energie pe termen mediu și lung, se va utiliza o cantitate mai mică de energie primară cu 75,07%, iar emisiile de CO2 se vor reduce cu 76,51%.

Conform raportului de audit energetic, clădirea se încadrează într-o clasă energetică inferioară. După implementarea proiectului, nivelul de performanță energetică va fi similar cu clădirilor de înaltă performanță energetică (clasa A).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Laboratorul de microbiologie al Spitalului „Cuza Vodă” din Iași va fi dotat cu echipamente de ultimă generație pentru combaterea infecțiilor nosocomiale! Investiția se ridică la 2,3 milioane lei

Având în vedere recomandarea auditorului energetic de a instala panouri solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice necesare iluminatului artificial și panouri solare cu tuburi presurizate pentru prepararea apei calde menajere, se dorește realizarea unui consum de energie regenerabilă de 30% din consumul total al clădirii.

Această investiție va avea și un impact social pozitiv prin creșterea confortului a celor 310 angajați care își desfășoară activitatea în cadrul Palatului Administrativ din Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   TUIASI oferă anual, din venituri proprii și cu sprijinul sponsorilor, burse de aproximativ 1 milion de lei pentru studenții universității

Data limită pentru depunerea ofertelor este 17 octombrie 2023.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top