Connect with us

Pași mici, dar siguri în construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. Urmează lansarea primei licitații

SRU Iasi prezentare1 - Moldova Invest

Iași

Pași mici, dar siguri în construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. Urmează lansarea primei licitații

Proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgenţă intră, în sfârşit, pe un drum al implementării. Obiectivul este finalizat parţial, finanţarea fiind asigurată în integralitate

În cadrul proiectului vor fi organizate două licitaţii de lucrări. În primă fază, se va avea în vedere executarea lucrărilor pentru devierea reţelelor de utilităţi, organizare de şantier şi săpătură generală, termenul de începere fiind aprilie 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Am reușit în doi ani consecutivi să susținem amendamentele pentru proiecte importante ale Județului Iași, atrăgând suplimentar 2,1 milioane de lei în 2023 și 3 milioane de lei pentru 2024”

Conform informațiilor existente, lansarea primei licitații va avea loc în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023. Odată cu începerea lucrărilor pregătitoare, Ministerul Sănătății va putea lansa licitația pentru lucrările propriu-zise de construire a spitalului. Organizarea acestei proceduri este programată pentru cursul anului 2023, pentru a fi posibilă începerea lucrărilor în luna februarie 2024.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătății, semnarea contractului de proiectare a avut loc în martie 2022, cu un termen de execuţie de 12 luni. Mai mult decât atât, documentaţia pentru prima fază a proiectului este finalizată.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transformare verde la CET Holboca! Investiție de 10 milioane de euro în energie solară

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la sediul municipalităţii între reprezentanţi ai multor instituţii implicate în analiza situaţiei utilităţilor, s-au stabilit detaliile privitoare la reţeaua stradală, aliniamentele altor obiective prevăzute în zonă în raport cu SRU şi amplasarea unor staţii de transformare.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au mai precizat că lucrările de execuție vor fi desfășurate în două faze. Prima fază constă în organizarea de șantier și efectuarea de lucrări pregatitoare, iar cea de-a doua fază va cuprinde restul lucrărilor principale, a căror începere este estimată în februarie 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ROMÂNIA se situează pe PRIMUL LOC în EUROPA la exportul de grâu în acest an


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top