Connect with us

Peste 100 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea infrastructurii școlare ieșene

202307262 1 - Moldova Invest

Iași

Peste 100 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea infrastructurii școlare ieșene

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat un contract de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație

Acest contract vizează “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” din județul Iași. Valoarea totală a investiției este de 84.120.415 lei, iar TVA adăugată este de 15.982.879 lei. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru un total de 108 unități de învățământ din județul Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Planurile pentru cele mai înalte turbine eoliene din România se conturează în comuna ieșeană Movileni! Ce aduc investițiile de 300 de milioane de euro

Această inițiativă aduce peste 100 de milioane de lei în județul Iași pentru dezvoltarea infrastructurii școlare. Proiectul a implicat o muncă intensă din partea echipei Consiliului Județean, iar rezultatele sunt impresionante: parteneriate cu 72 de primării din județ, dotarea a 108 unități școlare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, beneficiind astfel 54.371 de elevi și 4103 cadre didactice.

De asemenea, proiectul acoperă 70% din teritoriul Județului Iași. Un aspect remarcabil este că prin această finanțare, se va reuși să se doteze și cele șapte școli subordonate CJ, precum și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, cu mobilier și echipamente în valoare de 6 milioane de lei. Pe lângă suma considerabilă alocată pentru Iași, cel mai important beneficiu al acestui proiect este reducerea disparităților dintre școlile din mediul urban și cele din mediul rural.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Greva angajaților CNAS a ÎNCETAT. Proiectul de lege care prevede creşteri salariale CAS a fost ADOPTAT de Camera Deputaţilor

Scopul final al proiectului este asigurarea că toți copiii, indiferent de zona din care provin, au acces la aceleași condiții de studiu și la aceeași calitate a actului educațional.

Eforturile vor fi depuse pentru a implementa proiectul cât mai rapid și eficient posibil. Proiectul finanțat prin PNRR vizează diverse investiții, precum dotarea laboratoarelor cu echipamente IT pentru digitalizarea resurselor de învățare, modernizarea cu mobilier adecvat pentru sălile de clasă, inclusiv cabinetele de asistență psihopedagogică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 100.000 euro pentru deschiderea unui parc de agrement și recreere în localitatea URICANI, din comuna ieșeană Miroslava

Toate bunurile și echipamentele achiziționate în urma implementării proiectului vor fi oferite gratuit beneficiarilor finali ai investițiilor, pentru a fi utilizate exclusiv în scopuri didactice, sportive și extrașcolare cu elevii.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top