Connect with us

Peste 2 milioane de lei, alocate de CJ Iași pentru susținerea FILIT și Festivalului de Teatru

IMG 20230201 WA0014 1 - Moldova Invest

Iași

Peste 2 milioane de lei, alocate de CJ Iași pentru susținerea FILIT și Festivalului de Teatru

Consiliul Județean Iași acordă o importanță deosebită domeniului cultural și, în acest an, a alocat o sumă semnificativă pentru cele mai importante festivaluri de artă care au loc anual în județul Iași: FILIT și Festivalul de Teatru pentru Publicul Tânăr

“În calitate de președinte al Consiliului Județean Iași, îmi doresc să stimulăm viața culturală a județului și să consolidăm statutul Iașului ca capitală culturală și spirituală a României. Aceste două festivaluri, FITPTI și FILIT, sunt inițiative culturale remarcabile, care contribuie la crearea unui mediu cultural vibrant și susțin dezvoltarea artistică a Iașului în prezent și a generațiilor viitoare.

Avem datoria să sprijinim organizarea acestor festivaluri, care au devenit o platformă pentru exprimarea creativității și pentru promovarea patrimoniului nostru imaterial inestimabil”, a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum investește Arabia Saudită pentru a-și transforma economia

Administrația Liberală susține și promovează patrimoniul cultural al Iașului prin sprijinirea acestor două festivaluri, care adună artiști de renume, scriitori, traducători, editori și critici literari din întreaga lume. Implicarea comunității și prezența numeroasă a publicului demonstrează că Iașul este cu adevărat o Capitală Culturală a României. Echipa liberală aflată la conducerea Consiliului Județean Iași a alocat în ultimii ani sume semnificative pentru susținerea domeniului cultural, care reprezintă un motor al dezvoltării sociale și economice, cu potențialul de a dezvolta și promova turismul și industriile creative.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Palatul Parlamentului din București va găzdui Forumul Rebuilding Ukraine


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top