Connect with us

Peste un miliard de lei alocați prin PNRR UAT-urilor din județul IAȘI

Primaria Iasi sediu - Moldova Invest

Iași

Peste un miliard de lei alocați prin PNRR UAT-urilor din județul IAȘI

Peste 220 de proiecte venite din partea UAT-urilor ieșene au primit, până la finalul anului trecut, undă verde pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

PNRR înseamnă în total 30 de miliarde de euro, fonduri care urmează să fie distribuite etapizat, pe componentele a şase piloni – tranziţie verde, transformare digitală, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă economică etc.

pnrr-iasi

De anul trecut, a început semnarea, la București, a contractelor de finanțare. Primarul Iașului, Mihai Chirica a anunţat că va semna zilele acestea documentele pentru achiziționarea altor 18 tramvaie noi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Construcția Spitalului Regional de Urgență Iași, o investiție de peste 340 de milioane de euro, în linie dreaptă

Este vorba de garnituri de 22 de metri lungime, cu 8 metri mai mici decât vagoanele poloneze şi turceşti intrate în circulaţie anul trecut. Valoarea proiectului se ridică la 211 milioane lei.

Fondurile au fost alocate prin Componenta 10 „Fondul local”, unde Primăria Iaşi apare cu încă un contract de finanţare similar, în sumă de 71 de milioane de lei cu TVA, pentru un lot de autobuze electrice de 10 metri lungime.

Un alt proiect aprobat pentru Primăria Iaşi vizează construirea de locuinţe cu performanţă energetică ridicată („nZEB”) pentru tineri aflaţi în situaţii de risc: 73 de milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de peste 20 de miliarde de euro în infrastructura de transport din România până în 2030

Până la începtul lui 2023, Primăria Tomeşti a primit aprobarea pentru 11 proiecte. Majoritatea acestora implică reabilitarea energetică a blocurilor de locuinţe din comună, a şcolilor din Tomeşti şi Goruni.

Valoarea însumată a celor 11 proiecte este de 66 de milioane de lei.

Podu Iloaiei a obţinut 72 de milioane de lei pentru 9 proiecte. Mai mult de o treime din aceşti bani vor merge pe proiectul construirii de locuinţe pentru tineri.

Administraţia comunei Ciurea a obținut până acum aprobarea a cinci proiecte pe componenta „Valul renovării”, cu o finanţare totală de peste 74 de milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași, operațional de la 31 Martie pentru zborurile Schengen. Valoarea investiției, 90 de milioane de euro

Trei dintre ele vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Lunca Cetăţuii.

Municipiul Pașcanu a obținut 50 de milioane de lei, finanţare pentru 8 proiecte. Cel mai mare dintre ele, 19 milioane de lei, se vizează  achiziţionarea de autobuze nepoluante.

Proiectele finanţate prin PNRR trebuie să fie realizate până la sfârşitul anului 2026. Selecţia lor în competiţia pentru pbţinerea de fonduri va continua însă şi anul acesta la Ministerul Dezvoltării.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top