Connect with us

Președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE: ”ADR-ul și, evident, Programul care a fost lansat este dătător de SPERANȚĂ pentru întreaga regiune”

Costel Alexe pres CJ Iasi e1668524383668 - Moldova Invest

Iași

Președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE: ”ADR-ul și, evident, Programul care a fost lansat este dătător de SPERANȚĂ pentru întreaga regiune”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Costel ALEXE, a fost unul dintre șefii de județ al căror mesaj favorabil ideii de descentralizare, dar și de cooperare între toate județele Moldovei istorice, precum și cu Republica Moldova, a fost apreciat de cei prezenți

La finalul conferinței de lansare a Programului Regional N-E 2021 – 2027, președintele CJ Iași, COSTEL ALEXE, a făcut câteva declarații în exclusivitate pentru NEWS MOLDOVA.

”Astăzi, ADR-ul și, evident, Programul care a fost lansat este dătător de speranță pentru întreaga regiune a Moldovei, pentru Iași și pentru Republica Moldova, pentru că 1,75 miliarde de euro înseamnă enorm de mult. Important este să îi accesăm la timp, să îi implementăm la timp.

În acest context geostrategic, mai ales cu războiul din Ucraina, România trebuie să susțină parcursul european al Republicii Moldova, căci mai devreme sau mai târziu, autostrada A8, va ajunge la Iași, va ajunge la podul de la Ungheni și, evident, va ajunge la Chișinău, a susținut COSTEL ALEXE, președintele CJ Iași. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Economia de producție transformată în economie de consum la IAȘI! Fabrica Moldomobila dispare, încă un Kaufland răsare!

”Ministerele au capacitate administrativă, dar au atât de multe proiecte, încât nu se pot focusa pe mai multe, deodată”

”În regiunea noastră, noi trebuie să lucrăm împreună Iașiul, cu Suceava, Botoșaniul, cu Vasluiul, Bacăul, toate județele Moldovei noastre istorice, pentru a face posibil ca Iașiul și întreaga regiune să aibă infrastructură. (…) În ceea ce privește descentralizarea, pot să vă spun că Ministerele au capacitate administrativă, dar au atât de multe proiecte, încât nu se pot focusa pe mai multe, deodată. De exemplu, pentru Spitalul regional de Urgență de la Iași a fost nevoie de 7 ani de zile, ca să avem un studiu de fezabilitate.

În schimb, Consiliul Județean Iași, împreună tot cu Ministerul și cu Institutul de Boli Cardiovasculare a reușit într-un an de zile să facă și studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici și autorizație de construire pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, pe care vrem să îl construim la Miroslava.

Avem în acest moment discuții și cu Ministerul Transporturilor ca proiecte mai mici din Masterplanul de transport să putem noi să le descentralizăm noi la nivelul Iașiului și, evident, să le implementăm noi cu finanțare europeană sau de la guvern”, a precizat Costel ALEXE, președintele Consiliului Județean Iași.     

Moldova Invest îți recomandă și ...   Raportul de sustenabilitate al IULIUS pe anul 2022 – focus pe mediu și comunitate


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top