Connect with us

Președintele IULIUS, Iulian DASCĂLU, anunţă INAUGURAREA Palas Campus la sfârşitul acestui an

IULIAN DASCALU - Moldova Invest

Iași

Președintele IULIUS, Iulian DASCĂLU, anunţă INAUGURAREA Palas Campus la sfârşitul acestui an

Președintele Iulius, Iulian Dascălu, a discutat despre stadiul proiectelor grupului de companii pe care îl conduce, una dintre noutăți fiind reluarea proiectului de extindere a Iulius Mall, începând cu anul 2023

Iulian Dascălu a anunțat faptul că Palas Campus va fi inaugurat la sfârșitul acestui an, iar extinderea Iulius Mall este un proiect de actualitate și va reluat anul viitor într-o formă „adaptată

Acesta susține faptul că Romexpo nu este un proiect de actualitate – „suntem focusați acum pe Cluj, acesta este următorul mare proiect al companiei” (notă APIX – estimările arată că investiția va fi de peste 500 mil. euro), iar odată ce va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal de către Primăria Iași, proiectul de extindere a Palas în zona Sf. Andrei – Palat va fi implementat în termen de doi ani

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR va scoate în ACEST AN la licitație contractul de lucrări pentru tronsonul Târgu Neamț - Iași - Ungheni al AUTOSTRĂZII UNIRII

Președintele Iulius a anunțat faptul că după inaugurarea Family Market Miroslava urmează, în toamnă, Family Market Bucium.

Iulian Dascalu Presedintele companiei IULIUS e1657885870680 - Moldova Invest

Iulian Dascălu a oferit informații despre fiecare proiect al Iulius:

1.Palas Campus. Complexul este închiriat 100%, în prezent lucrându-se la stabilirea funcțiunilor la câteva spații de retail („vrem să aducem tot felul de funcțiuni interesante în zonă”). Ansamblul va fi inaugurat la sfârșitul acestui an.

2. Extinderea Iulius Mall. În prezent, grupul Iulius lucrează la întocmirea documentațiilor tehnice. Potrivit lui Iulian Dascălu, Planul Urbanistic Zonal va fi aprobat în acest an, iar lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, dar un anunț oficial în acest sens este așteptat la sfârșitul anului curent.

„Proiectul este de actualitate, lucrăm acum la tot ce înseamnă studii de fezabilitate. Ne așteptăm ca anul acesta să fie aprobat planul urbanistic zonal. Este un proiect pe care noi l-am oprit puțin în timpul pandemiei, să vedem piața, în ce direcție o ia, dar e un proiect matur pentru că avem deja clienți. Va fi o investiție foarte mare care se va derula pe o perioadă de trei ani, a declarat Iulian Dascălu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de aproximativ 853.000 de lei pentru amenajarea unui skatepark la MIROSLAVA

3. Palas Rezidențial. Dezvoltarea rezidențială din zona Sf. Andrei – Palat, proiect care a făcut obiectul unui concurs internațional de arhitectură, va fi finalizată într-un termen de doi ani de la aprobarea PUZ-ului de către Primăria Iași. Conform omului de afaceri, organizarea concursului a fost „un lucru excepțional” atât pentru comunitate, cât și pentru experiența acumulată de grupul de companii pe care îl conduce. Deocamdată, el nu a dezvăluit nivelul investiției și a argumentat că încă se fac estimări în acest sens.

În ceea ce privește compatibilitatea cu planurile Primăriei din zonă, odată cu lansarea licitației aferente construirii pasajului subteran Panu, Iulian Dascălu a precizat că proiectul Iulius ia în calcul orice variantă pe care municipalitatea o va implementa. În acest sens, potrivit omului de afaceri, sunt purtate discuții cu Primăria.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 15.893.321,89 lei pentru asfaltarea a 12 străzi din comuna Miroslava

4. Family Market Bucium. Proiectul retail de proximitate va fi inaugurat în toamna acestui an. Amintim că, ieri, a fost inaugurat, în prezența a sute de oameni care au luat cu asalt promoțiile din magazine, Family Market Miroslava.

5.Romexpo și Palasul de la Cluj. Despre Romexpo, omul de afaceri a precizat că nu este un proiect de actualitate” și a subliniat că următorul proiect major al companiei este investiția de 500 mil. euro de la Cluj care va începe în acest an. „În 2022, proiectul este bugetat cu 100 mil. euro”, a adăugat Iulian Dascălu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top