Connect with us

Primul zbor inaugurat de pe noul terminal T4

WhatsApp Image 2024 03 29 at 14.01.44 - Moldova Invest

Iași

Primul zbor inaugurat de pe noul terminal T4

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, la Iași, a avut loc inaugurarea primului zbor de pe noul terminal. Autoritățile locale au participat la ceremonia de tăiere a panglicii alături de primii pasageri, urmată de un tur al terminalului care se întinde pe o suprafață de 31.500 mp și este dispus pe trei niveluri. Terminalul T4 este dotat cu 20 de ghișee de check-in, 12 sisteme de self check-in, 14 porți de îmbarcare, trei aviobridge-uri, șase filtre de securitate, un salon VIP și unul de business. Investiția în Terminalul T4 a transformat complet aspectul aerogării ieșene, cu o valoare totală de 100 de milioane de euro.

Oficial, începând de astăzi, locuitorii din Iași pot folosi noul terminal T4 pentru îmbarcare. Acesta este conceput pentru a putea primi până la 3,5 milioane de pasageri pe an, oferind o capacitate extinsă și o procesare mai eficientă a pasagerilor în perioadele de vârf.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasile CÎTEA (PSD) apreciază efortul depus de Guvern pentru plata pensiilor în avans, înainte de Sărbătorile Pascale

Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași, a făcut aceste declarații.

„Evident ne simtim bucurosi, dar bucuria are limitele ei pentru ca deja ne gandim la ceea ce urmeaza. Incheiem o etapa importanta, incheiem etapa operationalizarii. Am incercat sa facem un efort in mai putin de doi ani in care sa incepem de la zero si sa-l aducem in acest stadiu pe care îl vedeti dumneavoastra aici. Aeroportul Iasi va avea mult de castigat de pe urma acestui nou terminal care este mult mai mare, are mult mai multe facilitati si va oferii pasagerilor o experienta placuta si deosebita. Noi pentru pasageri am construit acest terminal si cu gandul la ei, tocmai pentru ca stiu foarte bine cat de greu a fost cu traficul pe care l-am avut an de an in crestere si cu infrastructura complet depasita. Iata ca acum avem un terminal modern, nou, o parcare mult extinsa, evident si in cadrul acelorasi proiecte avem si un parc fotovoltaic de un hectar.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Concurență acerbă pentru forța de muncă asiatică: Polonia, Ungaria, Croația și Slovacia sunt tot mai interesate de această categorie de lucrători

Prezent la eveniment a fost si arhitectul care a proiectat noul terminal T4. Acesta ne-a declarat ca este foarte incantat ca proiectul s-a finalizat atat de repede.

Claudiu Ionescu – Arhitect

„Drumul pana aici a fost unul foarte rapid si foarte intens din punct de vedere al lucrului. Ma bucur ca totusi am reusit intr-un timp atat de scurt sa finalizam cu bine lucrarile si de acum asteptam lumea sa plece si sa soseasca pe acest terminal.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur a anunțat începerea asfaltării drumului Mălini – Borca: „Ne propunem ca Măliniul să devină stațiune turistică de interes național!”

Primii pasageri care au pasit in noul terminal au avut sansa de a taia panglica alaturi de autoritatile locale, iar apoi au mers la birourile de check-in.

„Avem multe calatorii planificate si asteptam cu nerabdare momentul acesta. Ma bucur ca intamplator sunt astazi aici chiar in ziua asta de inaugurare.” a spus o pasageră.

„Foarte frumos, domnisoara.

R: Era necesar un asa terminal?

P: Era, era, un oras mare, da.” a mai spus o altă pasageră.

Începând de duminică, T4 va fi dedicat zborurilor Schengen, iar vechiul terminal (T3) curselor non-Schengen. Controlul de securitate al pasagerilor care vor avea zboruri din T3 va fi făcut tot în T4, între cele două terminale fiind amenajată o pasarelă. În același timp, T2 va fi reconfigurat în terminal de marfă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top