Connect with us

Retailerul suedez IKEA a început demersurile pentru deschiderea unui magazin în Iași

maxresdefault 2 1 - Moldova Invest

Iași

Retailerul suedez IKEA a început demersurile pentru deschiderea unui magazin în Iași

Retailerul suedez Ikea a inițiat procedurile pentru deschiderea unui magazin în județul Iași, în cartierul Păcurari. Intenționează să achiziționeze un teren cu o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați

Demersurile pentru autorizarea construirii centrului comercial în această zonă au început deja, notează Ziarul de Iași.

Anul trecut, în luna octombrie, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac parte din antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat cu Ikea România SRL pe data de 14 iulie 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADR Nord-Est organizează la Iași evenimentul intitulat Clusters Meet Regions

Conform promisiunii de vânzare, Ikea urmează să achiziționeze o suprafață totală de teren de 52.105 metri pătrați, compusă din patru parcele în jurul magazinului de bricolaj Brico Depot. Prețul convenit între părți a fost de 80 euro/metru pătrat, rezultând astfel un cost total de aproximativ 4,2 milioane de euro. 

Este probabil ca această precizare să fie legată de obținerea autorizației de construire, iar suprafața exactă va fi determinată în urma acestui proces. Se vor face mici ajustări, în special pentru două dintre parcele, care vor fi separate din suprafețe mai mari. Certificatul cu numărul 2068/2022 specifică: “Construire centru comercial parter și un etaj, drumuri de incintă și parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire, organizare de șantier”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce procent din cei 834 kilometri de autostradă contractați de România poartă amprenta constructorilor români?

Zona este deja reglementată urbanistic încă de la construirea complexului comercial ERA, ceea ce sugerează că autorizația de construire pentru magazinul Ikea ar putea fi eliberată chiar în acest an. Parcarea Ikea va fi amenajată în zona din fața Brico Depot, iar magazinul Ikea va fi situat pe parcela vest-vest de lanțul de retail (spre pasaj).

În prezent, Ikea are în zona industrială a orașului un centru de colectare a comenzilor online. Retailerul mai operează magazine în România doar în București (două) și Timișoara.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China își propune să dezvolte roboți umanoizi avansați până în 2025. O nouă provocare în cursa tehnologică globală


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top