Connect with us

Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon”, singura unitate medicală din judeţul Iaşi va beneficia de finanțare prin PNRR. Investiție de 13,2 milioane de lei

Parhon - Moldova Invest

Iași

Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon”, singura unitate medicală din judeţul Iaşi va beneficia de finanțare prin PNRR. Investiție de 13,2 milioane de lei

În urma suplimentării bugetului alocat pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), o singură unitate medicală ieșeană a beneficiat de aprobarea proiectului, dintre cele opt aflate în lista de rezervă

Este vorba despre reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare, echiparea şi dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Bugetul solicitat pentru această investiţie este de aproximativ 13,2 milioane de lei, iar diferenţa până la 17 milioane de lei, care reprezintă valoarea totală a proiectului, fără TVA, va urma să fie contribuţie proprie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii aduce la Palas peste 60 de companii care vor organiza și dezbate teme din sfera IT & Cyber Security!

Mai exact, până în luna octombrie 2024 se are în vedere reabilitarea, modernizarea şi extinderea, prin supraetajare, a corpului C11, urmând să fie echipat şi dotat cu echipamente medicale.

Corpul C11 este corpul de clădire în care a funcţionat până în urmă cu câţiva ani Centrul de Dializă Fresenius Nephrocare, aflat în curtea spitalului.

Acesta va fi transformat complet în ambulatoriu, iar noua structură va cuprinde un număr de 12 specialităţi, dintre care opt specialităţi noi propuse, la care se vor adăuga patru specialităţi extistente şi o capacitate de a trata 10.847 de persoane pe an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, își face intrarea pe piața bancară din România

Vor fi create circuite separate

În prezent, Ambulatoriul integrat funcţionează în 4 cabinete situate dispersat în corpul de clădire C1 subsol şi corpul de clădire C2 etaj 1, oferind consultaţii pentru următoarele specialităţi: medicină internă, urologie, nefrologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Din cauza lipsei spaţiilor necesare, în spaţiile existente ale spitalului sunt desfăşurate îndeosebi serviciile medicale spitaliceşti acordate în spitalizare de zi.

„Este necesară acoperirea nevoii de a crea spaţii medicale sigure raportate la adresabilitatea pacienţilor, atât pentru specialităţile aprobate şi existente în structura Spitalului «Dr. C. I. Parhon», cât şi pentru noi specialităţi conexe patologiei reno-urinare, cu impact semnificativ financiar asupra serviciilor medicale spitaliceşti acordate în spitalizare continuă în secţiile spitalului”, au explicat reprezentanţii spitalului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova dă startul celei mai mari campanii de educație financiară

Aceştia mai susțin că implementarea acestui proiect va avea efecte asupra „reducerii morbimortalităţii, stimularea prevenţiei ambulatorii şi asigurarea condiţiilor favorabile de diagnostic, monitorizare şi intervenţie precoce pentru pacienţii cu boala cronică de rinichi”.

Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este 24 de luni.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top