Connect with us

Spitalul Clinic „Dr. C. Parhon” din Iași va beneficia de aparatură de ultimă generație pentru tratamentul oncologic

Parhon - Moldova Invest

Iași

Spitalul Clinic „Dr. C. Parhon” din Iași va beneficia de aparatură de ultimă generație pentru tratamentul oncologic

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Spitalul Clinic „Dr. C. Parhon” din Iași, subordonat Primăriei Municipiului Iași, va beneficia de o modernizare esențială în echipamente și facilități

Conducerea spitalului a anunțat planuri ambițioase de dotare a sălilor de operații și a clinicii de urologie cu aparatură medicală de ultimă generație, esențială pentru investigarea și tratarea eficientă a patologiei rino-urinare oncologice.

Aparatura medicală avansată va facilita efectuarea investigațiilor complexe și a tratamentelor chirurgicale necesare în această specializare delicată, reprezentând o schimbare semnificativă în abordarea și rezolvarea acestor probleme de sănătate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S-a semnat contractul de finanțare a lucrărilor de la Colegiul Pedagogic!

Mai mult decât atât, conducerea spitalului își propune să doteze laboratorul de genetică medicală și celelalte unități din cadrul serviciului de anatomie patologică cu echipamente performante, pentru o diagnosticare cât mai precisă și eficientă a patologiei oncologice în tractul urinar.

Pentru a face aceste investiții posibile, conducerea unității intenționează să depună un proiect în cadrul Programului „Sănătate” 2023/2027 al Uniunii Europene, având deja susținerea plenului Consiliului Local din Iași, care a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre necesar. Acest pas este crucial pentru accesarea finanțării necesare și pentru continuarea procesului de modernizare și îmbunătățire a serviciilor medicale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vor fi încheiate lucrările la trei parcuri industriale din județul Iași

Este demn de remarcat că Spitalul Clinic „Dr. C. Parhon” a beneficiat deja de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) al Uniunii Europene, pentru proiecte anterioare de modernizare și extindere a facilităților medicale.

Aceste investiții reprezintă un pas semnificativ în asigurarea unui standard ridicat de îngrijire medicală pentru comunitatea din Iași și regiunea înconjurătoare, consolidând poziția Spitalului Clinic „Dr. C. Parhon” ca un centru de excelență în tratamentul patologiei urinare oncologice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dorinel Umbrărescu pune la cale o tranzacție majoră la Iași


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top