Connect with us

Top 5 DEZVOLTATORI IMOBILIARI în IAȘI!

imobiliar e1658814052732 - Moldova Invest

Iași

Top 5 DEZVOLTATORI IMOBILIARI în IAȘI!

Cinci firme specializate în dezvoltare imobiliară au reușit o creşterea lor cumulată de peste 1,5 milioane de euro

Potrivit bilanţurilor depuse de firmele înregistrate în judeţul Iaşi pentru anul 2021, piaţa dezvoltatorilor imobiliari a fost de peste 29 milioane de euro, vorbind doar de firmele care operează sub codul CAEN principal 4110 – dezvoltare (promovare) imobiliară.

CAEN este un acronim de la Clasificarea Activităţilor din Economia Naţională şi este o clasificare statistică naţională a activităţilor economice din România. Prin stabilirea de către fiecare entitate a CAEN-ului cu care se operează, se pot face statistici la nivel naţional cu privire la activitatea firmelor. Orice firmă trebuie să aiba un cod CAEN principal, însă poate avea mai multe coduri CAEN secundare. Nu se pot presta activităţi din afara codurilor CAEN menţionate în actele societăţii.

Locul I – Conest Parc

Înfiinţată în 2018, Conest Parc Residence a avut trei ani cu cifră de afaceri şi profit zero, pentru ca în 2021 firma, deţinută în proporţie de 50% de Conest SA, să ajungă direct în topul dezvoltatorilor imobiliari din Iaşi, cu o cifră de afaceri de peste 42.5 milioane de lei şi un profit mai mare de şase milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Buget de 2 miliarde de lei pentru județul Iași în 2024. Care sunt principalele obiective investiționale?

Restul acţiunilor sunt împărţite între Viorel Cozma (25%), care este, de altfel, acţionarul majoritar al Conest SA (96%), Lucian Irimia (10%), Irinel George Tofan (10%) şi Alin Ionuţ Cozma (5%). Firma „mamă” a fost anul trecut în top 20 cele mai mari business-uri din judeţul Iaşi, pe locul 15, cu o cifră de afaceri de 174,453,774 lei, chiar dacă a cifra de afaceri i-a scăzut cu 30%.

Locul II – D2 Industrial Development

D2 Industrial Development and Production este o firmă deţinută de Borg Warner România, cu sediul în Miroslava (fosta Delphi Diesel). Ambele companii sunt administrate de americanii Todd Larry Anderson şi Chris P. Gropp.

Firma mamă, Borg Warner România, care produce în halele de la Miroslava piese de maşini şi şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, a fost compania cu cea mai mare cifră de afaceri din judeţul Iaşi în 2021, de aproape două miliarde de lei (aproximativ 400 milioane de euro). D2 Industrial Development and Production a avut o creştere de 1.7% anul trecut şi a raportat o cifră de afaceri de peste 17 milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Student la USV Iași, coordonatorul unei afaceri de 40 mii euro

Locul III – Niculiţă

8.506 lei i-au mai lipsit anul trecut imobiliarului Cristinel Niculiţă ca să raporteze o cifră de afaceri de 10 milioane de lei. Studio Casa Consult SRL este firma din top 5 a cărei cifră de afaceri a scăzut cel mai mult faţă de anul precedent, cu 35.6 milioane de lei, şi a raportat o pierdere de 6,5 milioane de lei. Firma lui Niculiţă construieşte Copou Garden Residence, adică 7 blocuri cu parter şi 10 etaje, fiecare format din câte două scări.

Locul IV – Sun Residence

Pierderi (2,3 milioane lei) şi o diminuare a cifrei de afaceri cu 15,7% a raportat şi Sun Residence, ocupantul locului 4 în topul dezvoltatorilor imobiliari din Iaşi. Cu trei proiecte în Valea Adâncă şi alte două în Iaşi, pagina de internet a Sun Residence anunţă deschiderea în curând a unui nou proiect. Asta în condiţiile în care doar două dintre complexurile de locuinţe au fost vândute până acum.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul PNL Sorin Năcuță: „Am reușit în doi ani consecutivi să susținem amendamentele pentru proiecte importante ale Județului Iași, atrăgând suplimentar 2,1 milioane de lei în 2023 și 3 milioane de lei pentru 2024”

Asociatul majoritar al Sun Residence este Ioan Măi-Mihai, care mai deţine majoritatea şi în alte trei companii (Ildas, Comat Towers şi Wospal), iar păşcăneanul Daniel Mihai este deţinătorul a 35% din părţile sociale ale Sun Residence, Comat Tower şi Wospal, şi este administratorul acestor companii. Cifra de afaceri a Sun Residence a fost de 9.889.473 lei.

Locul V – Principe Group

La Principe Group este ocupantul locului 5 în topul dezvoltatorilor imobiliari din Iaşi. Compania, al cărei unic acţionar este Spiru Leahu, a intrat în anul 2022 cu o cotă de piaţă de 3,4%, la o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de lei, mai mult decât dublul anului precedent, şi cu un profit de 1,4 milioane lei: 121% creştere faţă de anul anterior.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top