Connect with us

TRANZACȚIE IMOBILIARĂ de 3.500.000 de EURO, la IAȘI! IATĂ cine e cumpărătorul

iasi e1660724091100 - Moldova Invest

Iași

TRANZACȚIE IMOBILIARĂ de 3.500.000 de EURO, la IAȘI! IATĂ cine e cumpărătorul

O suprafaţă de 11.000 mp din județul Iași, pe care sunt amplasate 13 construcţii, a fost vândută cu aproape 3,5 milioane euro

Terenul de aproape 11.000 mp are o formă neregulată şi înconjoară, pe partea vestică şi cea sudică, amplasamentul maga zinului Lidl. Actualul supermarket a fost construit pe un teren cu o suprafaţă totală de 12.000 mp, proprietatea fiind cumpărată de Lidl de la Compan pentru o sumă de 4 milioane euro în anul 2020.

În timp ce pe terenul actualului Lidl se afla moara, pe terenul ce a făcut obiectul tranzacţiei recente se află construcţii precum: siloz (clădire pe patru niveluri, construită în anul 1980), magazii, un atelier de panificaţie, puncte termice, o hală de panificaţie şi un magazin de desfacere, conform ziaruldeiasi.ro.

Clădirea silozului are o suprafaţă construită de aproape 500 mp, în timp ce hala de panificaţie ajunge la aproape 900 mp. În total, construcţiile actuale ocupă circa 4.000 mp din amplasament.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Fortus Iași a reintrat în proprietatea statului. Fostul Combinat este ”o mină de aur imobiliară” cu 140 de hectare de teren . Care va fi soarta întreprinderii?

Cumpărătorul este firma Gral Construct SRL, societate condusă de omul de afaceri Gheorghe Achiţei. Vânzătorul este Moara de Foc Imobili SA, companie care este deţinută de Broadhurst Investments LTD.

iasi e1660724091100 - Moldova Invest

Broadhurst este un fond de investiţii din România, administrat de New Century Holdings, un grup american cu afaceri în ţările din Europa Centrală şi de Est.

Înstrăinarea celor aproape 11.000 mp din fosta Moară 1 Mai a însemnat pentru fondul de investiţii o încasare de 3,5 milioane euro: un milion de euro a fost plătit la semnarea ante-contractului de vânzare-cumpărare (iunie 2022), iar ceilalţi bani vor fi achitaţi în rate, fiind constituită şi o ipotecă în acest sens.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de peste 65 milioane de lei pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice din comuna ieșeană Miroslava

„Deocamdată, proiectul este într-o fază incipientă, în sensul că am obţinut un certificat de urbanism în vederea întocmirii planului urbanistic zonal. Nu pot oferi mai multe informaţii la acest moment despre proiect, dar vă pot spune că nu vor fi doar locuinţe colective, ci şi birouri şi spaţii comerciale”, a declarat Gheorghe Achiţei. 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top