Connect with us

TUIAȘI a inaugurat astăzi un laborator didactic, deschis de o companie multinațională

unnamed - Moldova Invest

Iași

TUIAȘI a inaugurat astăzi un laborator didactic, deschis de o companie multinațională

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a fost inaugurat, astăzi, primul laborator didactic deschis de o companie multinațională pentru studenții Facultății de Electronică și Tehnologia Informației.

Prorectorul Universității, Neculai Szeghedin a precizat că această investiție dezvoltă noi valențe ale parteneriatului:

Neculai Szeghedin: Este rodul colaborării pe care o avem de câțiva ani cu firma Forvia, o firmă specializată în astfel de echipamente electronice, pe care noi astăzi le punem la dispoziția studenților într-o formă pe care să o recepteze într-un mod specific activității didactice și de cercetare. Lucrurile vor căpăta amploarea necesară atunci când această colaborare cu firma Forvia se va poziționa pe noi paliere.

Marius Adam, reprezentantul multinaționalei, a precizat că laboratorul este destinat cercetării din domeniul radarelor folosite pe mașinile autonome:

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iași va beneficia de un al doilea parc fotovoltaic, de cinci ori mai mare decât cel existent

Marius Adam: Practic, acest laborator se adresează tuturor studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații și aici vor avea ocazia să vadă diferite aplicații din domeniul radio-comunicațiilor. Tehnologia de radar este folosită pentru partea de detecție și percepție a mediului înconjurător în jurul mașinii. Practic, scanează în proximitatea mașinii 360°, detectează diferite obiecte – cum ar fi pietoni, mașini, bicicliști, motocicliști – le furnizează această listă de obiecte mașinii, și mașina, pe baza acestei liste, poate lua diferite decizii independente, adică poate practic vira, frâna sau poate chiar accelera.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Comunei Miroslava a dat startul unui nou proiect cu fonduri nerambursabile!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top