Connect with us

Unde va fi construit noul stadion din Iași, o investiție estimata la 400 de milioane de lei

- Moldova Invest

Iași

Unde va fi construit noul stadion din Iași, o investiție estimata la 400 de milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primăria Iași a demarat procedurile pentru construcția unui nou stadion, proiectat să devină un punct central al vieții sportive și culturale a orașului

Amplasamentul ales se află în șesul Bahlui, în imediata vecinătate a complexului ERA, unde în trecut a avut loc festivalul „Afterhills”.

Cu o finanțare inițială de 100 de milioane lei, obținută printr-un împrumut de la BRD, municipalitatea planifică să înceapă lucrările, deși necesarul total de fonduri este de patru ori mai mare. Autoritățile locale sunt optimiste că proiectul va beneficia de susținere pe termen lung, inclusiv din bugetul local și, eventual, din bugetul de stat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Bacau: Peste 100.000 de pasageri de la începutul acestui an

Stadionul va fi construit pe o parcelă de 45 de hectare, intabulată de Primărie încă din 2019, după un lung litigiu cu autoritățile din Miroslava. Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a clarificat că suprafața va permite și alte amenajări pe lângă stadionul propriu-zis.

Un protocol între Prime Kapital și Primăria Iași pentru construirea unui drum de acces de aproximativ un kilometru, cu două benzi de circulație, este în curs de semnare. Acest drum va facilita accesul către stadion și va fi ulterior supralărgit pentru a corespunde nevoilor de trafic generate de evenimentele sportive majore.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Comunei Miroslava a demarat lucrările la skatepark

În plus, zona va beneficia de conexiuni îmbunătățite cu drumul european, prin intermediul unei variante ocolitoare de trafic ușor, proiect aflat în stadiul final de avizare. Această infrastructură nouă va deschide noi posibilități pentru dezvoltarea urbană și economică în șesul Bahlui, cunoscut acum ca un viitor „boom” imobiliar.

Investitorii din zonă, printre care se numără și imobiliarul Dan Marchievici, deja activează în direcția dezvoltării de proiecte rezidențiale și comerciale. În apropiere, se construiește „Mall of Moldova”, iar planurile pentru blocuri locative și spații comerciale sunt în plină desfășurare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR va anunţa constructorul care a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia Podului peste Prut de la Ungheni

În concluzie, proiectul noului stadion din Iași nu reprezintă doar o investiție în infrastructură sportivă, ci și o oportunitate pentru dezvoltarea economică și urbanistică a întregii regiuni, anticipând schimbări semnificative în peisajul urbanistic și economic local în următorii ani.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top