Connect with us

Vor fi încheiate lucrările la trei parcuri industriale din județul Iași

parc miroslava cadru larg e1617354376422 640x320 1 - Moldova Invest

Iași

Vor fi încheiate lucrările la trei parcuri industriale din județul Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Consiliul Județean Iași va încheia lucrările la parcurile industriale din Lețcani, Holboca și Pașcani, potrivit declarației de marți a președintelui CJ Iași, Costel Alexe

Cererea antreprenorilor ieșeni pentru parcul industrial Lețcani este de trei ori mai mare decât capacitatea disponibilă.

„Administrația liberală de la Consiliul Județean Iași va continua demersurile pentru finalizarea celor trei parcuri industriale. Deși nu există finanțare prin ADR Nord-Est sau alte programe financiare actuale pentru parcuri industriale în zona de Nord-Est, vom scoate la licitație pentru concesiune suprafețele din parcul industrial de la Lețcani, care însumează 17 hectare, cu posibilitatea de extindere la 30 hectare. Parcul industrial Lețcani va fi destinat exclusiv activităților industriale, fără hale de depozitare”, a declarat Costel Alexe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a primit un împrumut de 35,4 milioane de euro pentru proiecte de modernizare

Parcul industrial de la Holboca, cu o suprafață de 35 hectare, a primit ordinul de începere a lucrărilor, iar pentru Pașcani, studiul de fezabilitate este în desfășurare. Parcul de la Pașcani, situat la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va avea o suprafață de 65 hectare.

Costel Alexe a subliniat că județul Iași traversează o perioadă de dezvoltare economică semnificativă, care va fi amplificată odată cu finalizarea marilor proiecte de infrastructură, precum autostrăzile. El a menționat că există o cerere ridicată pentru parcurile industriale din Holboca și Miroslava, și că CJ Iași va continua să sprijine dezvoltarea altor parcuri industriale pentru a susține creșterea economică a județului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR amână pentru a treia oară desemnarea constructorului pentru Podul de la Ungheni, parte a Autostrăzii A8. Valoarea estimată a contractului este de 156,26 milioane de lei

În contextul inaugurării noii fabrici Misavan din Miroslava, o investiție de 10 milioane de euro realizată în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, Alexe a reiterat sprijinul CJ Iași pentru proiectele industriale: „În 2021, am promis primarului comunei Miroslava că fondurile obținute de la guvern vor fi împărțite între parcurile industriale Miroslava I și II. Din cele 16 milioane de lei obținute, 8 milioane au fost alocate pentru parcul industrial Miroslava pentru a rezolva problemele de infrastructură.”

Președintele CJ Iași și-a exprimat convingerea că va obține fonduri pentru construirea unui pod peste râul Bahlui și pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare din apropiere.

De asemenea, Alexe a precizat că nu este de acord cu investițiile statului în parcuri industriale destinate halelor de depozitare: „Parcul industrial de la Lețcani va fi destinat exclusiv producției. Nu susținem crearea de parcuri industriale pentru spații de depozitare, deoarece acestea nu aduc plusvaloare economică comunității.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Alexandru Chiriță, CEO Electrica

Noua fabrică Misavan va produce detergenți profesionali și produse cosmetice conform reglementărilor actuale privind biodegradabilitatea și sustenabilitatea, și va crea până la 100 de locuri de muncă. Înființată în 2000 la Iași, Misavan are în prezent peste 350 de angajați la nivel național și 12 depozite.

Această dezvoltare economică reflectă angajamentul Consiliului Județean Iași de a susține inițiativele antreprenoriale și de a stimula creșterea economică a județului.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top