Connect with us

Investiții de 200 milioane de euro pentru construcția unui parc fotovoltaic în România

engie romania a achizitionat un parc fotovoltaic - Moldova Invest

Romania

Investiții de 200 milioane de euro pentru construcția unui parc fotovoltaic în România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ingka Investments, ramură a companiei care deține IKEA, a achiziționat un parc fotovoltaic cu o capacitate de 300MWp gata de construcție în România, proiect în valoare de 200 de milioane de euro

Situat în județul Dâmbovița, proiectul fotovoltaic dispune de o capacitate totală de 300MWp. Atunci când va fi funcțional, previzibil la sfârșitul anului 2025, va putea produce energie regenerabilă în cantitate suficientă pentru a alimenta aproximativ 170.000 de gospodării din România.

„Suntem mândri să anunțăm această inițiativă importantă pentru România, unde deja avem atât o prezență, cât și un angajament pe termen lung. Dezvoltarea parcului fotovoltaic este un pas către producția de energie regenerabilă în regiunea județului Dâmbovița, dar și o șansă pentru Ingka Investments să contribuie la obiectivele țării cu privire la mixul energetic și consumul de energie regenerabilă pentru 2030. 

Cu ajutorul propriului parc solar, ne dorim să facem energia regenerabilă disponibilă de-a lungul întregului lanț valoric IKEA și în toate zonele în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Peter van der Poel, Managing Director, Ingka Investments.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Startup Nation 2024 începe cu două etape pentru înscrierea persoanelor fizice-antreprenori și cursuri pentru România, dar și diaspora

Grupul Ingka operează deja 9 parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de 171 MW. Edificarea parcului solar în județul Dâmbovița va contribui și mai mult la reducerea amprentei climatice, extinzând producția sa de energie regenerabilă în această regiune. Această dezvoltare îi va permite Grupului Ingka să furnizeze energie regenerabilă unui număr mai mare de parteneri locali din întregul lanț valoric.

Ingka Investments și-a propus să investească 6,5 miliarde de euro pentru a asigura o acoperire integrală a consumului de energie din surse regenerabile. Din această sumă, deja s-au investit 4 miliarde de euro în proiecte de energie regenerabilă, cu accent pe sursele eoliene și solare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Clădirea Protecției Civile din Botoșani va fi reabilitată prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic

Construcția celui mai recent parc fotovoltaic din România reprezintă unul dintre angajamentele IKEA de a avea un impact pozitiv asupra schimbărilor climatice până în 2030. Acest obiectiv vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră într-o măsură mai mare decât emisiile generate de întreaga lanț valoric IKEA, în timp ce se menține dezvoltarea afacerii IKEA.

În calitate de cel mai mare retailer din sistemul de francize IKEA, contribuția Ingka Group joacă un rol esențial în reușita atingerii acestor obiective până în 2030.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Chimcomplex va investi într-un proiect de extindere a capacității energetice

Grupul Ingka are în proprietate 594 de turbine eoliene și 29 de parcuri solare în 19 țări, și a instalat peste 1 milion de panouri solare pe acoperișurile magazinelor și depozitelor IKEA. Acestea însumate au o capacitate de producție de peste 5 TWh, echivalentul consumului anual de energie electrică pentru mai mult de 1,25 milioane de gospodării din Europa.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top