Connect with us

La finalul anului 2023, România ar putea avea aproximativ 110 de kilometri noi de autostradă și drum expres

Centura Slatina API - Moldova Invest

Romania

La finalul anului 2023, România ar putea avea aproximativ 110 de kilometri noi de autostradă și drum expres

La finalul anului 2023, România ar putea avea aproximativ 110 de kilometri noi de autostradă și drum expres, din care aproape 100 sunt planificați să fie deschiși traficului, de aproape două ori mai mulți față de anul anterior

Prin urmare, în afară de tronsonul deja inaugurat al autostrăzii A3, între Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvania se mai anunță finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii, de 15,7 kilometri, construit de asocierea Strabag – Geiger. Constructorii și-au asumat finalizarea acestui lot înainte de termenul contractual.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Perspectivă pesimistă pentru vizitele externe ale lui Klaus Iohannis în 2024. Bugetul Administrației Prezidențiale scade cu 25 de milioane de lei

Tot în 2023, este planificată deschiderea parțială a Lotului 2 al Autostrăzii Bucureștiului Nord (A0). Deși constructorul UMB are ca obiectiv finalizarea întregii porțiuni de 19 kilometri de la Corbeanca la Afumați, se preconizează că traficul va fi deschis inițial pe aproximativ 10 kilometri, între DN1 și A3, conform oficialilor din Transporturi.

Pe Autostrada Bucureștiului Nord (A0), sunt planificate să fie deschise circulației, în acest an, aproximativ 10 kilometri din Lotul 2 al sectorului sudic. Într-un scenariu mai pesimist, acceptat inclusiv de unii entuziaști ai infrastructurii, se preconizează această deschidere parțială. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a estimat că ar putea fi dat în trafic un tronson de 23 de kilometri din A0 Sud în cursul acestui an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ARF și firma poloneză PESA au încheiat un acord pentru furnizarea a 62 de trenuri electrice care vor ajunge în România până cel târziu la începutul anului 2027

Conform informațiilor furnizate de oficialii din domeniul Transporturilor, în anul 2023, există posibilitatea ca să fie deschis traficului tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Acest lot, cu o lungime de aproape 32 de kilometri, construit de compania UMB, se apropie de finalizare, conform celor mai recente imagini de pe șantier. Cu toate acestea, unii pasionați de infrastructură sunt rezervați în privința șanselor inaugurării acestui tronson în 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Numărul turiștilor străini care au ajuns în România în 2023 a înregistrat o creștere de 26,5% comparativ cu anul anterior. Ce țară conduce topul turiștilor care au vizitat țara noastră?

În 2023, Strabag ar putea finaliza înainte de termenul contractual și lucrările la drumul expres care va lega Oradea de Autostrada Transilvania (A3), potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Este încă incert câte dintre aceste proiecte vor fi finalizate în 2023, având în vedere că anul trecut au fost inaugurați peste 53 de kilometri de autostradă și drum expres (A1 Sibiu – Pitești lot 1 și Drum Expres Craiova – Pitești tronson 2).


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top