Connect with us

LCP Group, parte a gigantului M Core, intră în România. Tranzacție în valoare de 219 milioane de euro

lc group in romania - Moldova Invest

Romania

LCP Group, parte a gigantului M Core, intră în România. Tranzacție în valoare de 219 milioane de euro

LCP Group, cu active în valoare de peste 3 miliarde de euro, extinde prezența în România prin achiziționarea a 25 de parcuri de retail de la Mitiska REIM, tranzacție evaluată la 219 milioane de euro

Mitiska REIM a finalizat cedarea a 25 de parcuri de retail din România către LCP Group, la un preț de 219 milioane de euro. Această tranzacție reprezintă una dintre cele mai semnificative pe piața imobiliară din România și a generat o valoare de piață de două ori mai mare decât investiția inițială.

Portofoliul de 25 de parcuri de retail, cu o suprafață închiriabilă totală brută de 132.000 de metri pătrați, a fost dezvoltat, construit și administrat de Mitiska REIM în parteneriat cu Square 7 Properties, colaboratorul lor român timp de zece ani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Măriri de pensii cu 84% de la 1 septembrie! Cine sunt beneficiarii?

LCP, parte a M Core, înființată în 1987, operează în locații cheie din Marea Britanie, Germania și Polonia. Activitățile principale includ achiziția și gestionarea proprietăților comerciale, precum și furnizarea de servicii asociate.

În afară de LCP, grupul M Core include și companiile Evolve Estates, Sheet Anchor și Proudreed, constituind astfel un grup imobiliar paneuropean gestionat de o familie, cu o valoare totală care depășește 5,5 miliarde de euro. M Core a anunțat că intenționează să investească un miliard de euro în acest an pe piețele europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Adrian-Ioan Veștea a primit, astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, o delegație a Comitetului pentru Politici de Dezvoltare Regională din cadrul OCDE

Toate parcurile de retail din portofoliu includ o ancoră în domeniul alimentației, fie un supermarket Kaufland, fie un supermarket Lidl, fie o combinație a ambelor, având și alți chiriași reprezentând branduri internaționale notorii, cum ar fi Deichmann, DM, Pepco, Jysk, KFC, Kik și Takko. Întregul portofoliu a primit certificarea BREEAM “Very Good” pentru Performanța Activelor.

Potrivit Axel Despriet, Partener Director la Mitiska REIM, această tranzacție aduce profituri semnificative pentru investitorii fondurilor gestionate de Mitiska REIM. În timpul procesului de vânzare, s-a remarcat un interes considerabil din partea mai multor potențiali cumpărători, subliniind astfel potențialul ridicat de rentabilitate al activelor, constând în parcuri de retail de înaltă calitate în Europa.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Pfizer a acționat în judecată România pentru că a refuzat să achiziționeze 28 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Parcurile de retail sunt situate în mai multe orașe din România: București (2), Bistrița, Baia Mare, Pașcani, Slobozia, Ploiesti, Mediaș, Reșița, Buzău, Arad, Odorhei, Sighet, Câmpina, Caransebeș, Medgidia, Iași, Târgu Mureș, Tulcea, Slatina, Mioveni, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Brăila și Giurgiu.

Mitiska REIM are sediul în Belgia, fiind principalul investitor din Europa specializat în investiții imobiliare care cuprind parcuri de retail, proiecte industriale ușoare de tip multi-let, spații individuale de depozitare și proiecte urbane de logistică.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top